Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

04. 04. 2013. 19:12   >>  19:27

EKSTREMNO

VIDEO: Vožnja kajaka pored usijane lave

Kajakaši Pedro Oliva, Kris Korbulik i Ben Stuksberi su, tokom ekspedicije na Havajima, pokazali nevjervatnu smjelost veslajući pored usijane lave aktivnog vulkana.

Trojica kajakaša istraživali su najekstremnije destinacije za kajakaše u svijetu, uključujući Norvešku, Grčku i Brazil. Na Havajima su naišli na jedan od najaktivnijih svjetskih vulkana - Kilaueu. Njihovi kajaci prolazili su na samo nekoliko metara udaljenosti od lave koja je oticala u vodu, a kasnije su i zakoračili na tlo kojim se razlivala lava.

Željeli smo da otkrivamo rijeke i vodopade na Havajima, a zaista je uzbudljivo kada naiđete na potoke lave. Dolazak do Kilauee u svitanje i posmatranje oticanja lave u okean bio je zaista nezaboravan doživljaj, kaže Brazilac Oliva.

Kajakaši, koji su 2010. na rijeci Lukuga u Kongu izgubili kolegu kajakaša, kojeg je pojeo krokodil, upozoravaju da je plovidba kajakom u ekstremnim uslovima izuzetno opasna i da u takve poduhvate ne treba da se upuštaju amateri.

Zaista se nadam da ljudi koji vide ove snimke neće pomisliti da je to bezopasno. Čak bi i sam okean mogao da vam sprži ruku ako je na tom mestu stavite u vodu, izjavio je Oliva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније