Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

01. 02. 2015. 19:49 >> 19:45

SLAVE UZ VINO

One su najstarije sestre na svijetu

Najstarije sestre na svijetu dokazale su da su zdrav duh i "mlado" srce sasvim dovoljni da doživite stotu.

Najstarija od njih, Lilijan Braun 23. januara napunila je 103. godine i našalila se da će tom prilikom svoje sestre – devedesetšestogodišnje bliznakinje Doroti i Elen, kao i najmlađu devedesetjednogodišnju Silviju izvesti u klabing.

Kako kažu, za njihovo vrijeme promijenilo se 19 premijera, pet monarha i preživjele su dva svjetska rata. Ukupno imaju šestoro djece, 14 unučadi i 19 praunučadi, kao i jedno čukununuče.

Lilijan, Doroti, Elen i Silvija su imale i petu sestru ali je ona preimnula 2000. godine u 85. godini, a njihova majka Elen Klark je živjela do 102. godine.

Stotrogodišnja Lilijen je svoj rođendan proslavila u društvu sestara i svoje sedamdesetpetogodišnje ćerke Valeri. Lilijan kaže da je ključ dugog života u pozitivnosti i uživanju u životu.

"Mi ne mislimo o smrti, mi smo vesele i uvijek idemo dalje. Kad god se vidimo popijemo čašu vina, obavezno!", kaže ova slatka bakica.

Iako priznaje da je godine čine ograničenijom, kaže da je veoma srećna. "Izgubila sam nezavisnost, ali osim toga srećna sam što sam dočekala 103. godinu"

Njena ćerka Valeri kaže da veruje da je tajna dugovečnosti njene majke i tetki u tome što su uvijek bile vrijedne žene.

"Uvijek su radile bez prestanka. Muž moje majke je preminuo kada je imao 40 godina i ostavio joj posao, o svemu je morala sama da se brine. Žestoke su, govore sve što im je na umu. I ono što je najvažnije, i pored svih teških trenutaka u životu one nađu način da budu srećne", kaže Valeri.

Dorotina ćerka kaže da je njena majka i u 96. godini aktivna, a pošto ne živi sa svojom bliznakinjom one obavezno dva puta nedjeljno izlaze na piće i ručak.

"One uživaju u životu i trude se da prožive svaki dan. Moja majka i tetka Silvija i dalje sjednu na taksi i idu u pab dva puta nedeljno", zaključuje ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније