Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ rts.rs ]

01. 03. 2015. 09:58 >> 09:52
1

NOVI KRUZER

Ovo će biti najduži brod na svijetu

Kompanija "Royal Caribbean" objavila je detalje o novom kruzeru "Harmony of the seas", za koji tvrdi da će biti najduži brod na svijetu.

 

Kruzer će biti težak 227.000 tona, imati dužinu od 362,15 metara, 16 paluba, 5.479 soba za goste i 2.747 kabina.

Svojim dimenzijama nadmašio je i "Allure of the seas" i "Oasis of the seas" (362 metra dužine, težine 225.282 tone) koji važe za najveće na svetu.

Izgradnja ovog megakruzera košta 1,35 milijardi dolara, a na prvu plovidbu će krenuti u aprilu 2016. godine.

U sebi će imati mnogobrojne sadržaje: tobogane na više spratova, robotske barmene koje smo vidjeli na "Quantum of the seas" kruzeru i ručno napravljeni ringišpil.

Kada je reč o gastronomiji, u ponudi će biti dva nova koncepta: japanski restoran "Izumi Hibachi & Sushi", meksički "Sabor Modern Mexican", kao i Starbaks.

Kruzer će predstavljati najbržu konekciju na moru, tvrde iz "Royal Caribbean".

Kao i druga dva broda te kompanije, "Harmony" će biti podijeljen u sedam odjeljaka: Centralni park, Rojal promenada, Riva, Bazen, Sportska zona, Vitalnost, Zabava i Zona za mlade.

"Royal Caribbean" trenutno pravi još dva broda "Anthem of the seas", koji će zaploviti u aprilu ove godine i "Ovation of the sea", koji će zaploviti premijerno u aprilu sljedeće godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније