Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

17. 03. 2015. 08:46 >> 08:41
1

HUMANI USLOVI

U Norveškoj su i zatvori savršeni

Ne samo da važi za mjesto gdje su obezbijeđeni najbolji uslovi za život na svijetu, već je u toj zemlji smješten zatvor "Halden", koji je nedavno označen kao najhumaniji na svijetu. Pogađate, riječ je o Norveškoj.

 

Zatvorenici u ovoj zgradi, koja je koštala 25 miliona eura, imaju veoma ugodan smještaj. Svaka "ćelija", ako se tako može reći, ima frižider, televizor i kupatilo. Ne samo da prostorije nemaju rešetke, one imaju i prozore kako bi zatvorenici imali više svjetla.

Zajednička kuhinja, namijenjena za 10-15 zatvorenika, posjeduje sve potrebne aparate i uređaje.

U zgradi se nalazi i studio u kojem zatvorenici mogu eksperimentirati i snimati pjesme. Takođe, na raspolaganju im je i velika biblioteka, teretana, zid za rekreativno penjanje, kao i prvoklasne medicinske i zubotehničke usluge.

U ovom zatvoru smješten je i Anders Brejvik koji služi kaznu zatvora od 21 godinu zbog ubistva 77 osoba tokom 2011. godine.

Tekst i foto: Klix.ba

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније