Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Blic.rs ]

15. 04. 2015. 23:44 >> 23:37

VELIKODUŠNI DIREKTOR

Smanjio sebi platu za 930.000 dolara

Den Prajs, direktor kompanije "Gravity payments", rekao je svojim zaposlenima da će dobiti povišice, jer je sebi umanjio platu za nevjerovatnih 930.000 dolara.

Nova minimalna plata za 120 zaposlenih u ovoj kompaniji za kreditne kartice biće 70.000 dolara godišnje, što je 20.000 dolara više od prosjeka u SAD. Den, koji je osnovao ovu firmu 2004, rekao je da će smanjiti svoju platu od milion dolara godišnje na 70.000 dolara.

To znači da će njegovih 70 zaposlenih u kancelarijama u Sijetlu dobiti povišicu, a njih 30 će dobiti duplo veću platu.

"Da li neko još počinje da paniči. Ja pomalo paničim. Moja plata kao direktora u odnosu na običnog radnika je potpuno apsurdna",  rekao je Den na sastanku.

Denova kompanija zaradila je 6.5 milijardi dolara prošle godine, što mu nije tako lako došlo, jer je sve započeo iz svoje sobe u domu za studente.

Jedan od zaposlenih, Fili Akhavan (29), zaradio je 43.000 dolara prije ove objave o povišicama. "Potpuno sam šokiran. Ova povišica će značajno uticati na ljude oko mene", rekao je Filip.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније