Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

17. 04. 2015. 14:00 >> 13:53

BJELORUSIJA

Oluja koja je dan pretvorila u noć

"Apokaliptična“ oluja protutnjala je kroz nekoliko oblasti Bjelorusije uključujući i okolinu glavnog grada Minska. Međutim, kako piše Raša tudej, u Soligorsku su oblaci bili toliko crni da su potpuno blokirali sunčevu svjetlost, dok je jak vjetar u grad donio pijesak.

Stanovnici Soligorska, koji je od Minska udaljen oko 120 kilometara, istovremeno su bili uplašeni i oduševljeni fenomenom.

Oko pet sati poslije podne po lokalnom vremenu u ponedeljak, mrak se nadvio nad gradom od oko 100.000 stanovnika. Oni koji su se zatekli van svojih domova požurili su da se sakriju od oluje koja je djelovala kao da donosi Sudnji dan.

 

U nekim djelovima grada ljudi nijesu mogli da se kreću bez baterijskih lampi kada je nestalo struje. U nekim krajevima grada velika količina vode uz jak vjetar izazvala je štetu na bjeloruskom energetskom sistemu i brojnim građevinama.

"Oluja epskih razmjera" rezultat je dejstva hladnog fronta kod ukrajinsko-bjeloruske granice koji se kretao ka Karpatima.

Meteorolozi su fenomen koji nije karakterističan za ovo doba godine nazvali "haboob", što na arapskom jeziku znači izuzetno jaka oluja sa crvenom prašinom, piše Raša tudej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније