Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

22. 05. 2015. 23:08 >> 23:05

UZNEMIRAVAJUĆE FOTOGRAFIJE

Kisjelinom u lice kada odbiju prosidbu

Koliko smo mogli da vidimo iz romantičnih komedija, kada žena odbije prosidbu, uglavnom bude poprilično nezgodno muškarcima. Ipak, to nije slučaj na svim djelovima naše planete...Slike u tekstu mogu biti uznemiravajuće.

 

U mnogim djelovima svijeta žene su prisiljene na udaju, jer odgovor "ne“ ne postoji kao opcija ili ako joj se desi da odbije muškarca, čekaju je strašne posljedice.

Žene koje vidite na slikama su iz Pakistana. One su odbile da se udaju. Muškarci koji bi trebalo da ih vole do kraja života su ih unakazili za cijeli život.

Ove fotografije napravio je fotograf Emilio Morenati koji je ovako želio da podigne svijest o nasilju u porodici, ali i da da glas ženama koje su žrtve stravičnih napada kisjelinom.

Tridesetogodišnja Irum Saed spaljeno je pola lica, leđa i ramena kada je imala samo 18 godina. Tom prilikom nesrećna djevojka je ostala bez jednog oka. Dečkog, za kog je odbila da se uda, polio je kiselinom na sred ulice. Do sada je imala čak 25 korektivnih plastičnih operacija.

Neke od ovih hrabrih žena nisu nikada željele da idu na korektivne operacije, dok su se druge trudile da povrate svoj stari izgled koliko je to moguće.

 

Ovakvi slučajevi javljaju se i državama kao što su Kambodža, Avganistan, Indija, Bangladeš, Pakistan i okolne zemlje.

Čak osamdeset odsto žrtava napada kiselinom su žene i to uglavnom djevojke ispod 18 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније