Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

24. 05. 2015. 15:12 >> 15:13
2

ISTRAŽIVANJE

Da li je vaša profesija među 10 najstresnijih?

Prema istraživanju sajta CareerCast.com najstresnija profesija na svijetu u ovoj godini je vatrogasac koji je dobio ocjenu stresa od 71,59 (od mogućih 100).

 

U takozvanom “2015 Jobs Rated” izvještaju, na drugom mjestu je aktivna vojna služba sa ocjenom stresa od 70,78, dok je na trećoj poziciji još jedno vojničko zanimanje – general (63,11).

U prvih pet su još i pilot aviona (60,46), kao i policajac (50,82).

Na šestoj poziciji je, i ovo je svakako iznenađenje, gluma. Glumci i glumice su dobili ocenu stresa od 50,33.

Sedma pozicija je pripala ljudima koji rade na televiziji i radiju, a pojavljuju se ispred kamere i mikrofona. Njihov posao je dobio ocjenu stresa od 50,30.

Organizator događaja, osoba koja “sve drži u rukama”, na osmom je mjestu najstresnijih profesija sa ocjenom od 49,93, a za kraj ove Top 10 liste slede dva medijska zanimanja – fotoreporter (49,22) i novinar (48,76).

Faktori stresa, koju su uzimani u obzir u izradi “2015 Jobs Rated” izveštaja su: putovanja, mogućnost povišice, rokovi, rad pred očima javnosti, konkurencija, fizički zahtjevi, radni uslovi, opasnost, rizici po sopstveni život, rizici po tuđi život i susreti s javnošću. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније