Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

26. 05. 2015. 23:34 >> 23:26

28. MAJA

Mocartova kosa na aukciji

Aukcijska kuća Sotbi ponudila je na prodaju pramen kose čuvenog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta koji je "smješten" u pozlaćeni medaljon koji se nosi oko vrata, prenosi AP.

Nakon što je Mocart umro 1791. godine njegova udovica je dala njegovu kosu majci njemačkog kompozitora Karla Anšulca. Uvojak kose je potom nabavio britanski kompozitor Artur Somervel i sada ga je njegova porodica ponudila na prodaju.

Aukcija je zakazana za četvrtak, 28. maj, a kosa je procijenjena na 15.400 do 18.450 dolara, prenosi Tanjug.

Na aukciji će se naći i pramen sa kose Ludviga van Betovena, kao i poziv na njegovu sahranu 1827. godine i te dvije stvari su procijenjene na 3.100 do 4.600 dolara.

Uzimanje uvojaka kose kompozitora za uspomenu bilo je uobičajena stvar u 18. i 19. vijeku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније