Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

21. 07. 2015. 13:40 >> 13:31

ZBOG VAZDUŠNIH JASTUKA

Ferari povlači 2,6 hiljada vozila

Italijanski proizvođač sportskih automobila Ferari povukao je 2,6 hiljada automobila u svijetu, zbog problema sa vazdušnim jastucima japanske kompanije Takata.

"Sumnjamo na mogući defekt u proizvodnji vazdušnih jastuka, koji se nalaze u oko 2,6 hiljada automobila", saopštili su iz Ferarija, prenosi Capital.ba.

Američka nacionalna administracija za bezbjednost autoputeva navela je da je više od 800 automobila povučeno u Sjevernoj Americi.

Iz Ferraria su objasnili dio vazdušnih jastuka na strani vozača, usljed grešaka u proizvodnji, može da izazove otvaranje jastuka uz rotiranje što nosi veliki rizik od povrede. Oni su dodali da taj defekt nije povezan sa opozivima automobila drugih kompanija vezanih za vazdušne jastuke Takate.

Problem Ferarija je još jedan u nizu skandala povezanih sa kvarovima na vazdušnim jastucima Takate, koji su, kako se tvrdi, uzrokovali osam smrtnih slučajeva i više od 100 povreda širom svijeta.

Veliki svjestki proizvođači automobila, uključujući General Motors, Hondu i BMW, povukli su 34 miliona vozila samo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) da bi zamijenili vazdušne jastuke, što je najveći opoziv te vrste u američkoj istoriji.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније