Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Anadolija ]

28. 07. 2015. 11:36 >> 11:27
1

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Najbolje je vjenčati se između 25. i 32. godine

Rezultati nove američke naučne studije pokazali su da su najbolje godine za ulazak u brak između 25 i 32.

U studiji se navodi da su najmanje šanse za razvod ako se u toj životnoj dobi ulazi u bračnu zajednicu.

Podaci istraživanja američkog Univerziteta Juta pokazali su da su oni koji brak sklope nakon 32. godine u mnogo većoj opasnosti da će se razvesti u odnosu na parove koji se vjenčaju u kasnim dvadesetima.

U istraživanju su u obzir uzeti društveni i demografski faktori poput rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mjesta u kojem osoba stanuje.

"Za skoro svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u bračnu zajednicu", rekao je vođa istraživanja, Nik Volfinger.

Istakao je da su rezultati istraživanja jasno pokazali da osobe koje se vjenčaju u srednjim tridesetima teže ostaju u braku.

"Oni koji čekaju srednje 30-te godine da bi otišli pred oltar možda nemaju potrebne predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili poteškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa zato kod njih postoji veći rizik od razvoda", rekao je istraživač.

Napominje i kako se pojedine osobe u tridesetim godinama, a koje bi i bile dobar bračni partner, osjećaju dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici.

Takođe, prema tom istraživanju neke osobe koje odlažu brak godinama se toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ako se ikada odluče da stupe u brak.

U istraživanju su korišteni statistički podaci Nacionalne kancelarije za porodicu za period 2006. do 2010. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније