Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

31. 07. 2015. 20:10 >> 20:13

MILIONERI PO EPIZODI

Bezobrazno visoki honorari za "Prijatelje"

Glumcima se rad na seriji "Prijatelji", jednom od najpopularnijih sitkoma svih vremena, više nego isplatio, a koautorka serije Marta Kaufman deceniju kasnije poručuje - to je bezobrazno mnogo novca.

Kroz svojih 10 sezona i ukupno 236 epizoda, prikazanih između 1994. i 2004, serija je stekla brojne obožavaoce širom svijeta, pobrala mnoštvo nagrada, a kako je gledanost rasla, tako su rasli i honorari njenih glavnih protagonista – tokom posljednjih sezona.

Glumice Dženifer Aniston, Kortni Koks i ostale zvijezde zarađivale su i po milion dolara po epizodi.

Deset godina od kraja serije, mnogi i danas dovode u pitanje te astronomske svote, a jedna od njih je i Marta Kaufman, koautorka Prijatelja.

„To je smiješno. Budimo pošteni, to je veoma mnogo novca, bezobrazno mnogo novca“, izjavila je slavna producentkinja na nedavnoj konferenciji za štampu.

Ona je objasnila da je uspjeh serije samo jedan od faktora koji utiču na visinu zarada glumaca.

„Kada glumac snima 24 epizode za neku televiziju, zna da će biti zauzet cijele godine i da neće imati vremena da radi bilo šta drugo“, objasnila je ona.

„Zato traži više novca. Mat Leblank je, uostalom, jednom rekao: 'Ako ste u poziciji da tražite povišicu i to ne uradite, to znači da ste idiot'“, navela je Kaufmanova.

Američka producentkinja zato smatra da je „Netfliks“ dobro rješenje koje obezbjeđuje „pristojnije zarade“.

„Jer kada glumac radi samo 13 epizoda, ostaje mu mnogo slobodnog vremena. Može da radi na filmu, ili u pozorištu, ili nešto drugo. To pomaže ljudima da ne umisle da moraju da kupe kola svaki put kada snime jednu epizodu“, zaključila je Kaufmanova koja trenutno za „Netfliks“ smišlja humorističku seriju Grajse i Frenki sa Džejn Fondom i Lili Tomlin u glavnim ulogama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније