Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Blic/Tanjug ]

02. 08. 2015. 10:45 >> 10:50

"PODIZANJE SVIJESTI"

Sesil na zgradi Empajr Stejta

Na zgradi Empajer Stejt u Njujorku prikazana je velika slika lava Sesila, kojeg je u Zimbabveu ubio jedan američki zubar, u sklopu inicijative za podizanje svijesti o sudbini ugroženih životinja.

Na južnoj fasadi Empajer Stejta, jedne od najvećih turističkih atrakcija u Njujorku, sinoć je prikazani osmominutni video koji je sadržavao fotografije ugroženih životinja, medju kojima je centralno mjesto imao lav Sesil, prenijela je agencija AFP.

Njujorčani udaljeni čak 20 ulica od Empajer Stejta slikali su tu osvijetljenu 33-spratnu zgradu, čija je svjetlost obasjavala Menhetn.

Na internetu i u Sjedinjenim Američkim Državama pokrenuta je prava hajka na Voltera Džejmsa Palmera, američkog stomatologa koji je platio dvojici organizatora safarija 50.000 eura da bi ubio lava crne grive u Zimbabveu.

Miljenik posjetilaca Nacionalnog parka Hvange, lav po imeni Sesil, star 13 godina, bio je ponos i dika cijelog Zimbabvea, a onda je svirepo ubijen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније