RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/rss.html Belgijanci najviše piju, CG na 24. mjestu http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190739/belgijanci-najvise-piju-cg-na-24-mjestu.html Belgija prednjači kada je u pitanju konzumiranje alkohola s više od 12 litara po glavi stanovnika godišnje, pokazalo je novo istraživanje kojim je obuhvaćeno 38 zemalja, uključujući Crnu Goru koja se našla na 24. mjestu. ]]>  

Belgija je u svijetu poznata po pivu. Tim stručnjaka izbrojao je skoro 1.600 različitih piva u 2015, pa možda i nije veliko iznenađenje što su se Belgijanci našli na prvom mjestu liste koju su sačinili istraživači agencije Ipsos, navedeno je na sajtu statista.com.

Susjedna Francuska koja je naklonjenija vinu našla se na drugom mjestu sa 11,5 litara alkohola po stanovniku godišnje, što je 1,1 litar manje od prvoplasirane Belgije.

Iako se često vjeruje da Rusi najčešće konzumiraju alkohol, odnosno nacionalno piće votku, građani Rusije su tek na sedmom mjestu liste sa 10,12 litara alkohola, navedeno je na sajtu.

Od 38 država u svijetu koje su obuhvaćene istraživanjem, Srbija se našla na 12. mjestu sa 9,09 litara alkohola po glavi stanovnika godišnje, a Crna Gora na 24. mjestu sa 6,56 litara.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 14:02:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190739/belgijanci-najvise-piju-cg-na-24-mjestu.html
Vikipedija slavi 17. rođendan http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190707/vikipedija-slavi-17-rodjendan.html Najveća svjetska slobodna enciklopedija "Vikipedija" obilježava 17 godina postojanja u više od 90 gradova širom svijeta. ]]>

Vikipedija je najkorišćeniji rad na internetu i peti je sajt po popularnosti.

Lansirali su je Džimi Vejls i Leri Senger 15. januara 2001. U vlasništvu je neprofitne organizacije “Vikimedija fondacija”.

Sadrži više od 40 miliona članaka na 299 različitih jezika. Njen slogan je “besplatna enciklopedija koju svako može mijenjati”.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 10:37:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190707/vikipedija-slavi-17-rodjendan.html
Otkriven jedan od najvećih dijamanata http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190614/otkriven-jedan-od-najvecih-dijamanata.html Britanska rudarska kompanija Džem dajmonds (Gem Diamonds) saopštila je danas da je nedavno u Lesotu iskopala dijamant od 910 karata, koji se već smatra kao jedan od pet najvećih otkrivenih dijamanata. ]]>

Dijamant, iskopan iz veoma plodnog rudnika Letseng, mogao bi da vrijedi oko 33 miliona eura, ocijenio je analitičar Ben Dejvis iz investicione kompanije Liberium kapital.

"Od kada je Džem dajmonds stekao prava na rudnik Letseng 2006, kompanija je iskopala nekoliko najvećih i najzanimljivijih dijamanata na svijetu", rekao je generalni direktor firme Kliford Elfik.

Prema njegovim riječima, dijamant je izuzetne ćistoće i do sada je najveći dijamant iskopan iz rudnika u Lesotu, afričke zemlje koja je jedna od najsiromašnijih na svijetu.

Najveći dijamant na svijetu je Kulinan sa 3.106 karata, koji je pronađen 1905. godine u Južnoj Africi.

]]>
Mon, 15 Jan 2018 23:38:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190614/otkriven-jedan-od-najvecih-dijamanata.html
Džinovski psi najbolje dadilje http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190581/dzinovski-psi-najbolje-dadilje-.html Njufaundleri su poznati po svojoj staloženosti i smirenosti. Vrlo su poslušni, odani i privrženi vlasniku, i Veliki su ljubitelji djece. ]]>

 

Kada je pas još mlad, može da se dogodi da zbog njihove razigranosti i veličine slučajno sruše djecu (ponekad i odrasle), ali to se sve dešava u igri.

Ova dva velika psa obožavaju svoje male vlasnike. Svaki od njih teži više od sedamdeset kilograma, ali ovi divovi su vrlo nježni i pažljivi kada su u pitanju djeca.

Oni svojim vlasnicima pomažu u odgajanju djece poput pravih dadilja, oko uobičajenih stvari kao što su igranje, uspavljivanje, hranjenje i šetnja.

Mnogi naučnici potvrdili su da je odrastanje s ljubimcima dobra stvar, i mnogi roditelji se slažu s njima. Djeca i životinje su predivna kombinacija!

]]>
Mon, 15 Jan 2018 09:03:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190581/dzinovski-psi-najbolje-dadilje-.html
"YouTube" suspendovao Logana Pola http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190477/youtube-suspendovao-logana-pola.html "YouTube" je suspendovao kanal internet zvijezde Logana Pola nakon što je na taj servis postavio kontroverzan video sa navodnom žrtvom samoubistva, ali je najavio da to ne znači da saradnja s njim neće biti nastavljena u budućnosti. ]]>                           

"YouTube" je ranije ove nedjelje saopštio da je povukao Polov kanal sa platforme "Google Preffered" a druga dva projekta stavio na čekanje.

Danas je navedeno da nije određeno vrijeme kada će se ponovo razmatrati Polova budućnost na "YouTube"-u ali da mu vrata nijesu zauvjek zatvorena.

Pol se izvinio zbog snimka u šumi na blizu planine Fudži u Japanu, pored nečega što izgleda kao obješeno telo. "YouTube" tvrdi da taj snimak krši pravila.

Magazin Forbs navodi da je Pol prošle godine zaradio 12,5 miliona dolara.

]]>
Sat, 13 Jan 2018 21:41:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190477/youtube-suspendovao-logana-pola.html
"Samsung" na staroslovenski način http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190465/samsung-na-staroslovenski-nacin.html Samsung "Galaxy Note 8" se na ukrajinskom tržištu predstavio neobičnom reklamom, inspirisanom staroslovenskim folklorom i mitovima. ]]>                                

]]>
Sat, 13 Jan 2018 18:28:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190465/samsung-na-staroslovenski-nacin.html
Ajnštajnovi rukopisi na izložbi http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190462/ajnstajnovi-rukopisi-na-izlozbi.html Stranice rukopisa teorije relativiteta Alberta Ajnštajna, njegova pisma ljubavnicama i Sigmundu Frojdu, i drugi predmeti iz arhive u Jerusalimu, biće od sljedeće nedjelje na putujućoj izložbi na Tajvanu, u Kini i Japanu. ]]>

Od idućeg petka 75 predmeta će biti izloženo u Tajpeju u okviru izložbe "Albert Ajnštajn: Život u četiri dimenzije", najavio je Hebrejski univerzitet u Jerusalimu koji ima najveću kolekciju Ajnštajnovih rukopisa i priznanja.

Izložba u Nacionalnoj memorijalnoj dvprani Čang Kaj-Šeka će trajati do 8.aprila, a potom se seli u Kinu i Japan.

Biće izloženii i povelja Nobelove nagrade koju je Ajnštajn dobio 1921, pisma koje je razmjenenjivao sa Frojdom, rođacima, njegova zbirka gramofonskih ploča, saopštio je Univerzitet.

Portparolka Univerziteta je izjavila za agenciju Frans pres da je sve što će biti izloženo originalno, osim Ajnštajnove sto godina stare lule, koja je isuviše krhka.

Ti vrijedni predmeti prevoziće se oklopnim vozilom uz policijsku pratnju, a koristiće se i lažni prevoznik kako bi se isključila mogućnost krađe.

Neki od Ajštajnovih rukopisa su bili izloženi u Vašingtonu i Los Andjelesu, ali je to prvi put da u inostranstvo se šalje tako velika izložba, rekla je portparolka.

Ajštajn je 1952. odbio ponudu da bude predsjednik Izraela, a bio je član prvog upravnog odbora Hebrejskog univerziteta. On je umro 1955.  i univerzitetu zavještao svoju arhivu, te je tu zato najveća zbirka njegovih dukumenata.

Oktobra prošle godine je bilješka koju je Ajnštajn napisao u Tokiju i dao je kuriru koji mu je dostavio poruku da će dobiti Nobelovu nagradu, a u kojoj se opisuje njegova teorija sreće, prodata na aukciji u Jerusalimu za 1,56 miliona dolara.

"Tih i skroman život donosi više sreće nego potraga za uspjehom uz konstantan nemir", piše na jednoj cjeduljici, a na drugoj: "Kada ima volje, ima i načina".

]]>
Sat, 13 Jan 2018 17:18:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190462/ajnstajnovi-rukopisi-na-izlozbi.html
Francuska: Zatvaraju put da bi spasili žabe http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190434/francuska-zatvaraju-put-da-bi-spasili-zabe.html Put za Sen-Malo na zapadu Francuskoj biće zatvoren za saobraćaj dva mjeseca kako bi se podstakla reprodukcija žaba koje prolaze tim putem, saopštile su vlasti turističkog gradića, koji je jedna od omiljenih destinacija Parižana za vikend. ]]>

Put u luci Sen-Malo, koji je zaštićeno područje i označen je kao prirodna zona, biće zatvoren za saobraćaj od 15. januara do 15. marta.

Gradske vlasti su navele da je prošle godine zabiježena velika stopa uginuća žaba zbog odvijanja saobraćaja.

"Pošle godine je oko 1.000 žaba stradalo na tom putu i okolo", navele su vlasti koje su podsjetile da su žabe na spisku potencijalno ugroženih vrsta.

]]>
Sat, 13 Jan 2018 11:01:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190434/francuska-zatvaraju-put-da-bi-spasili-zabe.html
Retriver sam otišao kod veterinara http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190334/retriver-sam-otisao-kod-veterinara.html Zlatni retriver iz Bangkoka, kojem je povrijeđeno oko, pojavio se sam ispred vrata klinike za životinje, gdje mu je ubrzo ukazana pomoć, prenio je "Jahu njuz". ]]>

 

Retriver je s krvavim lijevim okom došao ispred veterinarske stanice i zagrebao šapom po vratima. Otvorila mu je veterinarka Siramani Vongpitajadisai, koja mu je očistila oko, zašila pokidani kapak i stavila mu zaštitnu kragnu oko vrata kako ne bi češao ranu dok zarasta.

Siramani je nazvala psa "Den", što je tajlandska skraćenica za zlatnog retrivera.

Veterinarka je sigurna da je ovaj disciplinovani pas bio nečiji ljubimac, ali nije imao čip niti ogrlicu koji bi pomogli da se nađe njegov vlasnik. Iako ga je danima vozila na svom motoru po komšiluku, nadajući se da će ga neko prepoznati, to se nije dogodilo.

Uporna Siramani je potom postavila fotografije pametnog retrivera na Fejsbuk stranici klinike, nakon čega se pojavio vlasnik. Ispostavilo se da se "Den" išunjao iz kuće.

Da li je znao na koja vrata da zakuca, da li ga je vodio instinkt ili se ovoj pametnoj kuci posrećilo da šapom "pokuca" baš na vrata klinike - nikad nećemo saznati, ali je svakako imala sreće.

]]>
Fri, 12 Jan 2018 11:21:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190334/retriver-sam-otisao-kod-veterinara.html
Litvanija: Gdje je alkohol? http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190181/litvanija-gdje-je-alkohol.html Litvanija je od 1. januara zabranila reklamiranje alkoholnih pića, zbog čega su distributeri štampanih medija morali da iz magazina uklone pojedine stranice. ]]>

Litvanija, koja je treći najveći potrošač alkohola u svijetu po stanovniku, zabranila je reklamiranje žestokih pića u okviru šire borbe za sprečavanje zloupotrebe alkohola, prenosi Rojters.

To je, međutim, napravilo problem jednom od najvećih distributera štampanih medija u zemlji, Pres Ekspresu, kome sada prijeti kazna u iznosu do 30.000 eura po stranici, ako ne ukloni ili prikrije reklame alkohola.

"Znamo da pravimo problem sebi i izdavačima, jer prekrivamo njihove sadržaje i reklame koje su im plaćene", izjavio je generalni menadžer tog distributera Viginitas Bartasevičius.

Kupci su, kako dodaje, isto veoma nezadovoljni, "zbog čega su napravili skandal na društvenim mrežama".

]]>
Wed, 10 Jan 2018 23:37:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190181/litvanija-gdje-je-alkohol.html
Pijani Rus ukrao i slupao oklopno vozilo http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190182/pijani-rus-ukrao-i-slupao-oklopno-vozilo-.html Ruska policija je saopštila da je pijani čovjek danas ukrao oklopno vozilo i njime udario u izlog prodavnice na sjeverozapadu Rusije, pri čemu niko nije povrijeđen. ]]>

U saopštenju saobraćane policije navodi se da se incident desio u regionu Murmanska.

Taj čovjek je ukrao oklopni transporter iz lokalne auto-škole koja obučava i buduće regrute. Vozilo nije bilo opremljeno naoružanjem.

On je potom dovezao transporter u centar grada gdje je prvo udario u parkirani automobil, a potom uletio u izlog bakalnice.

Policija je navela da je uhapsila tog čovjeka i utvrdila da je bio pijan.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 23:16:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190182/pijani-rus-ukrao-i-slupao-oklopno-vozilo-.html
Solarni autoput opet u funkciji http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190121/solarni-autoput-opet-u-funkciji.html Manje od nedelju dana od otvaranja, eksperimentalni solarni auto-put u Kini privremeno je bio zatvoren zbog krađe. ]]>

 

Prvi svjetski auto-put sagrađen od solarnih panela u dužini od kilometra, otvoren je za korišćenje u kineskoj istočnoj provinciji Šandong 28. decembra prošle godine. Pokriven je sa više od 10.000 solarnih panela, a sastoji se od tri sloja - prozirni beton na vrhu, fotonaponske panele u sredini i izolaciju na dnu.

Postoje i elektromagnetne indukcione zavojnice koje mogu u budućnosti da napajaju električna vozila dok voze iznad, a sistem se može zagrijavati kako bi se taložio snijeg i led.

Međutim, 2. januara rutinska dnevna inspekcija je otkrila da se na površini solarne ploče nedostaje odsječak od 15 cm na površini od 185 cm. Prema svim indicijama, neko je panele namjerno odvojio, oštećujući pri tom okolne panele.

Oštećeni dio je već popravljen, istraga o krađi je u toku, ali još uvijek ne postoji opravdano objašnjenje zašto bi neko želio da ukrade mali komad jeftinog solarnog panela koji čak nije dovoljan ni za ličnu upotrebu. Ako je cilj bio sabotaža, krivci bi oštetili veći dio.

Ipak, put je ponovo otvoren, a nijedan panel nije nestao od kad su ukradeni zamenjeni.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 22:41:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190121/solarni-autoput-opet-u-funkciji.html
Bezos postao najbogatiji čovjek u istoriji http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190168/bezos-postao-najbogatiji-covjek-u-istoriji.html Osnivač platforme za onlajn prodaju "Amazon", Džef Bezos, postao je najbogatiji čovjek u istoriji sa imovinom vrijednom 105,1 milijardu dolara, navodi agencija Blumberg. ]]>

Takođe, prema Forbsu, Bezos je prvi na listi najvećih svjetskih bogataša. Procjenjuje se da većina njegove imovine dolazi od 78,9 miliona dionica "Amazona" koje posjeduje, prenosi Capital.ba.

Upravo skok dionica od 1,4 odsto prošlog ponedjeljka donio je Bezosu uvećanje bogatstva 1,4 milijarde.

Bezos posjeduje i udio u jednoj od najznačajnijih američkih novina Vašington postu, te u kompaniji za privatna svemirska putovanja Blue Origin, koja planira da vodi turiste u svemir.

On je tako prestigao prvog čovjeka Majkrosofta, Bila Gejtsa, ali samo zato što je Gejts, kako se navodi, dao milijarde u dobrotvorne svrhe.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 18:27:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190168/bezos-postao-najbogatiji-covjek-u-istoriji.html
Zna li Tramp američku himnu ? http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190025/zna-li-tramp-americku-himnu-.html Američki predsjednik Donald Tramp izazvao je burne reakcije, tokom intoniranja američke himne uoči fudbalske utakmice u Atlanti, jer se na video-snimku vidi kako pokušava da je pjeva. ]]>

 

Na društvenim mrežama Tramp je kritikovan da se nije najbolje snašao sa riječima himne, odnosno kritikovan je da ih ne zna, dok su njegove pristalice objavile da su ponosne što ga vide da stoji, prenosi Bi-Bi-Si.

U Zakonu o zastavi ne pominje se da li predsjednik za vrijeme intoniranja himne treba da pjeva himnu.

Utakmici između Univerziteta Džordžija i Alabama prisustvovalo je desetine hiljada gledalaca. Istovremeno, nekoliko desetina demonstranata okupilo se ispred stadiona gdje su, na mirnim protestima uzvikivali parole protiv Trampa, prenosi AP.

Policija u Atlanti, je obezbjeđivala skup, ali se nije miješala, jer učesnici protesta nijesu prekršili zakon.

]]>
Tue, 9 Jan 2018 21:47:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/190025/zna-li-tramp-americku-himnu-.html
Pas uživa na snijegu http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189858/pas-uziva-na-snijegu.html Ovaj simpatičan pas živi u Ajovi, a loše vremenske prilike riješio je da iskoristi na najbolji mogući način. Odlučio je da se sanka, i ne, to ne radi slučajno. ]]>

Kada se njegove "sanke" zaustave, vraća plastiku na kojoj se kliza na vrh uzbrdice i onda... idemo, opet! Pogledajte snimak.

]]>
Sun, 7 Jan 2018 23:48:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189858/pas-uziva-na-snijegu.html
Ovo je američki rulet http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189890/ovo-je-americki-rulet.html Kad Amerikanci smisle igru koja podsjeća na ruski rulet - nazovu je "ledeni američki rulet". Ako nije zabavnija, ova igra je sigurno manje opasna od ruskog ruleta. Pogledajte i kako izgleda. ]]>  

]]>
Sun, 7 Jan 2018 17:15:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189890/ovo-je-americki-rulet.html
Na lutriji "Powerball" osvojio 570 miliona $ http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189840/na-lutriji-powerball-osvojio-570-miliona-.html Dobitnik na američkoj lutriji Pauerbol (Powerball) osvojio je nagradu od 570 miliona dolara. ]]>

Šest noćašnjih pogodaka za sedmi po veličini džekpot su 12, 29, 30, 33, 61 i 26.

Dobitnik na lutriji može se opredijeliti da novac primi u 30 godišnjih isplata ili jednokratno.

Dobitna kombinacija izvučena je dan pošto je dobitnik na američkom lotou "Mega milions" (Millions) osvojio nagradu od 450 miliona dolara.

Šanse za džekpot na lutriji "Pauerbol" su jedan prema 292,2 miliona, a za "Mega milions" jedan prema 302,5 miliona.

]]>
Sun, 7 Jan 2018 11:17:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189840/na-lutriji-powerball-osvojio-570-miliona-.html
Dispanzeri počeli prodaju marihuane http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189825/dispanzeri-poceli-prodaju-marihuane.html U šest domova zdravlja u San Francisku počela je danas prodaja marihuane u rekreativne svrhe nakon što su te ustanove dobile licencu za prodaju. ]]>

 

Jedan od dispanzera danas je organizovao ceremoniju sa sječenjem vrpce kojoj su prisustvovali lokalni političari. Taj dom zdravlja ponudio je 20 odsto popusta za osobe koje su došle sa svojim majkama.

Predstavnik tog dispanzera Eliot Dobris izjavio je da je želio da prikaže da su domovi zdravlja "ugledna mjesta na koja biste s ponosom doveli svoju majku".

U američkoj saveznoj državi Kaliforniji od 1. januara je legalizovana upotreba marihuane u rekreativne svrhe, ali neke opštine nijesu dozvolile da se otvore prodavnice u kojima bi se ona prodavala.

]]>
Sat, 6 Jan 2018 23:33:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189825/dispanzeri-poceli-prodaju-marihuane.html
Na američkom lotou osvojio 450 miliona $ http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189776/na-americkom-lotou-osvojio-450-miliona-.html Jedan dobitnik na američkom lotou "Mega milions" (Millions) osvojio je nagradu od 450 miliona dolara. ]]>

Šest noćašnjih pogodaka za deseti po veličini džekpot su 28, 30, 39, 59, 70 i 10.

Još nije poznato gdje je tiket prodat.

Zvaničnici lutrije takođe su za večeras povećali džekpot druge loto-igre, "Pauerbol" (Powerball) na 570 miliona dolara.

Šanse za džekpot na lutriji "Mega milions" je jedan prema 302,5 miliona, a za "Pauerbol" jedan prema 292,2 miliona.

]]>
Sat, 6 Jan 2018 15:51:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189776/na-americkom-lotou-osvojio-450-miliona-.html
Najskuplja flaša votke pronađena prazna http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189727/najskuplja-flasa-votke-pronadjena-prazna.html Ukradena flaša za votku za koju se navodi da je "najskuplja na svijetu" i koja je odnijeta iz restorana u Kopenhagenu ranije ove nedjelje, pronađena je prazna na jednom gradilištu u danskoj prijestonici, saopštila je danas policija. ]]>

"Ne znam šta se desilo s votkom, ali flaša je bila prazna", rekao je portparol Rijad Tuba.

Flaša, koja je procijenjena na 1,3 miliona dolara, sačinjena je od tri kilograma zlata i iste količine srebra s čepom u obliku ruskog carskog orla posutim dijamantima.

Policija je saopštila da je flaša neoštećena iako se i dalje obavljaju ispitivanja.

Na snimcima sigurnosnih kamera vidi se maskirani čovjek koji u noći između ponedjeljka i utorka odnosi iz "Kafea 33" flašu "Ruso-Baltika".

Votku "Ruso-Baltik" pravi istoimeni proizvođač luksuznih automobila .

Vlasnik restorana Brajan Ingberg rekao je da je flaša i dalje skupocjena iako ima neznatna oštećenja.

On je rekao da mu je flašu, koja se pojavila i u američkoj seriji "House of Cards", pozajmio ruski biznismen i da ona nije osigurana.

Danska policija je navela da vodi istragu ali nije iznosila detalje.

]]>
Fri, 5 Jan 2018 18:26:00 +0100 Zanimljivosti http://www.rtcg.me/magazin/zanimljivosti/189727/najskuplja-flasa-votke-pronadjena-prazna.html