Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

07. 05. 2013. 15:59 >> 16:00

ZA VAKCINACIJU

VIDEO: Leni Kravic podržava UNICEF

Poznati američki muzičark, dobitnik Gremija, producent i glumac Leni Kravic pozvao javnost da se pridruži UNICEF-u, kom je cilj da zaustavi umiranje djece od uzroka koji se lako mogu spriječiti.

 

Čak 1,5 milion djece svake godine umire od bolesti koje se mogu spriječiti vakcinacijom. 

"Teško bolesno dijete je noćna mora svakog roditelja, a UNICEF-ov je cilj da sto posto djece bude vakcinisano protiv bolesti koje se mogu spriječiti. Moramo stići i do djece koja žive na ivici svojih društava, u malim i izolovanim mjestima. Ne smijemo prihvatiti neuspjeh u tom zadatku, znajući koliko malo košta svaka vakcina", poručio je Leni Kravic.

Uzevši pauzu od snimanja svog novog albuma, snimio je spotove o životnoj važnosti vakcinacije  za svako dijete, a  apelovaće  i na društvenim mrežama. 

Iako je vakcinacija jedna od najuspješnijih i najučinkovitijih javnozdravstvenih akcija, vakcina protiv boginja košta manje od  dolara, gotovo 20 odsto djece na svijetu još uvijek nije vakcinisano.

Najugroženija su djeca koja žive u izolovanim i siromašnim zajednicama. Akcije masovnog vakcinisanja pomažu takvim zajednicama da prime i drugu neophodnu pomoć, kao što su mreže za krevete koje štite od uboda insekata i vitamini za djecu. Kao najveći dobavljač vakcina na svijetu, UNICEF pomaže vakcinaciju više od trećine svjetske populacije djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније