Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Beta ]

30. 03. 2016. 11:00 >> 10:45

SZO SAOPŠTILA

Ebola više nije opasnost

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je juče da se Ebola više ne kvalifikuje kao međunarodna zdravstvena opasnost. Ovu vijest saopštila je u Dakaru generalna direktorka SZO Margaret Čan. Ona je, međutim, naglasila da mora da se očuva budnost u Zapadnoj Africi.

Od decembra 2013. godine od Ebole je umrlo više od 11.000 ljudi, uglavnom u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu. 

Svaka od ove tri zemlje proglasila je kraj epidemije Ebole, poslije čega je, međutim, došlo do naglog povećanja oboljelih od ove bolesti. Zdravstvene vlasti objavile su da muškarci koji preleže ovu bolest mogu da polno prenesu ovaj virus i do godinu dana poslije oporavka. 

Agencija Asošijejted pres objavila je svoje nalaze da SZO početkom epidemije nije želio da proglasi opasnost prvenstveno iz političkih i ekonomskih razloga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније