Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

01. 06. 2013. 15:32   >>  15:32 3

NOVO OTKRIĆE

Žene bez “biološkog sata”?

Britanski list “The Daily Telegraph” prenosi da će napredak medicinskih nauka omogućiti ženama normalan porod i u dobi iznad 50 godina starosti, te da žene neće više biti ograničene “biološkim satom”, prenio je dopisnik agencije Anadolija.

 

 

Prema mišljenju naučnika, žene bi mogle da izbjegnu period menopauze te bi tako mogle da rađaju i u poznim godinama.

Naučnica Arthi Prasad izjavila je da je menopauza "nešto što se može prevazići", objasnivši kako su naučnici otkrili gen koji je uzrokuje. 

Prema pisanju britanskih medija, napretkom medicine starije žene postaju sve zdravije i mogle bi da rađaju i u pedesetim godinama.

Podsjećamo, italijanska plesačica Karmen Ruso (53) posljednja je u nizu poznatih ličnosti koje su obznanile trudnoću u kasnijim godinama života.

Međutim, Kraljevski koledž ginekologa (RCOG) u Velikoj Britaniji ipak savetuje ženama da je najbolji, najsigurniji i najzdraviji period za rađanje djece od 20. do 35. godine. Nakon toga „rizik komplikacija se povećava, ne samo u pogledu spontanih pobačaja i povećane neplodnosti , već i povećanog oboljevanja i smrtnosti majki i djece“, tvrde u RCOG.

 

(Agencija Anadolija)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније