Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Objavila: M.M.Lj.

21. 10. 2016. 11:49 >> 11:28

OBRATITE PAŽNJU

Bolesti koje vam otkrivaju vaša stopala

Stopala mogu da otkriju skrivene zdravstvene probleme, poput psorijaze ili problema sa srcem. Zato dobro obratite pažnju!



1. Naduti zglobovi

Kada vam se zglobovi naduju i shvatite da vam se list skoro spojio sa člancima, to može biti znak da je došlo do pojave edema. Edem predstavlja nenormalno nakupljanje tečnosti zbog čega edematozna tkiva i organi postaju vlažni i nabreknu. Otok može da nestane sam od sebe, ali ako se stanje ponavlja, trebalo bi da posjetite ljekara.

2. Promjene na noktima

Nepravilnosti poput udubljenja na noktima mogu da budu znak psorijaze. Ukoliko se pojavi taj problem sa kožom, bitno je da ona uvek bude hidrirana i zaštićena spolja, a postoje i brojne kreme i melemi koji mogu znatno da pomognu sa ovim stanjem.

 3. Izuzetno suva stopala

Moguće je da je ova pojava posljedica korišćenja sapuna koji isušuje kožu, a može da bude u pitanju i loša cirkulacija koja je rezultat bolesti arterija. Kako se ovim stanjem povećava rizik od srčanog udara, bitno je na vreme preduzeti neophodne korake u prevenciji.

4. Grčevi u stopalima

Ukoliko vam se često javljaju grčevi u stopalima, moguće je da patite od nedostatka magnezijuma, kalcijuma ili kalijuma. Moguće je i da vam je potrebno više vode. Jedite povrće koje je bogato ovim mineralima, a možete i da uzimate suplemente.

 5. Hladna stopala

Ako su vam stopala uvek hladna, to može da bude znak da vam štitna žlijezda ne radi kako treba i da ne proizvodi dovoljno hormona koji su neophodni za pravilan rad organizma. Dobro se utoplite i nosite odgovarajuće čarape, a ako ne primetite poboljšanje, posjetite lekara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније