Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

06. 06. 2013. 09:51 >> 09:51

BEBA U PLACENTI

FOTO: I to se jednom dogodi...

Akušer dr Aris Cigris objavio fotografiju novorođenčeta na svojoj Fejsbuk stranici, nakon porođaja koji je izvršen 12. marta carskim rezom u sjevernom dijelu Atine. Pošto posteljica nije pukla, dr Cigris kaže da beba nije ni shvatila da je rođena i ponašala se kao da je i dalje u materici.

 

Posteljica je kesa ispunjena plodovom vodom u kojoj se feturs razvija. Sastoji se od dva omotača – amniona i horiona. Tečnost održava tjelesnu temperaturu, čuva bebu od udaraca i povreda i obezbjeđuje joj hranljive sastojke i kiseonik. 

Posteljica se razvija nekoliko dana nakon začeća i puni se tečnošću do otprilike 38. nedjelje trudnoće, a potom se lagano smanjuje i puca neposredno pred porođaj.

Dr Cigris kaže da su šanse da posteljica ostane netaknuta prilikom rođenja „ultra rijetke” i da je ostao „bez daha” kada je ugledao novorođenče u placenti.

I glumica Džesika Alba je rekla da je kćerku Hejven rodila 2011. sa sve posteljicom.

"Bila sam usred porođaja, kada me je doktor zaustavio i rekao da sačekam minut i da se ne naprežem. Pozvao je sestru i rekao, 'Vidi ovo!' Bio je zapanjen. Vodenjak je pukao sam od sebe kada je Hejven izašla. Baš je bilo ludo".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније