Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Objavila: M.M.Lj.

25. 12. 2016. 23:38   >>  23:14 1

SAVJETI

Kako da prepoznate svježe meso

Svi volimo da kupimo kvalitetnu hranu kako bi sačuvali svoje i zdravlje porodice. Nije lako naći svježe parče mesa u mnogim mesarama, zato vam dajemo nekoliko savjeta kako da prepoznate ono koje je pokvareno.

 

1. Mljeveno meso

Najsigurnija opcija je ona kada ga mesar melje pred vama. Sve drugo je nesigurno, tim više što meso jednom kad se usitni, ne može dugo da stoji, pa treba da se potroši za jedan, maksimalno dva dana.

2. Biftek

Ovaj najkvalitetniji komad junećeg ili goveđeg mesa, koji se, više ili manje pečen, priprema na žaru, prije svega mora biti svjetlije boje i pun čvrstine. Ako je sive boje i pun vode, najverojatnije je bio smrznut.

3. Teleća džigerica

Ovo je poslastica koju građani rado kupuju, a ako je vidite u mesari, znači da je i ostalo meso sveže. Džigerica se prodaje i konzumira svježa, pa se ne preporučuje zamrzavanje. Ako je zdrava, onda je čvrsta i krvava, a ako nije, po neprijatnom mirisu sve će vam biti jasno.

4. Juneća plećka

Ako je zdrava i svježa, u oči će vam odmah upasti zdrava, crvena, lijepa boja mesa i čvrsta tekstura. Primijetite li primjese sive ili crne boje, moguće da nije baš svježa..

5. Piletina

Piletina mora biti normalnog mirisa, svijetle boje, a ne smije biti tamna oko kostiju i mlohava, jer to znači da je stara. Što se tiče ćurećeg mesa, obratite pažnju da su krila i prsa nježno roze boje, i da je batak malo tamniji, što je sasvim normalno i ne znači da meso nije svježe. Zelenkasta boja ćurećeg mesa znači da je meso staro.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније