Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Marija Razić

11. 02. 2013. 12:47   >>  15:44 1

EKSKLUZIVNO

Šimon Ekhaus : Izumitelj lasera

Profesor Šimon Ekhaus, u ekskluzivnom razgovoru za portal RTCG govori kako je izumio, patentirao i vinuo laser među zvijezde. Estetska medicina i dermatologija nezamislive su bez njega.

 

Na nedavno održanom kongresu IMCAS u Parizu, o kojem smo detaljno pisali na našem portalu, najnovije metode iz domena esteske medicine i dermatologije predstavili su vodeći svjetski stručnjaci i uputili nas u novitete koji nas očekuju na pomenutim poljima medicine.

Riječ je , prije svega, o neinvazivnim  tehnologijama koje štede naše vrijeme i novac i koje su, po želji klijenata konstruisane tako, da rezultate uočimo što je prije moguće.

Bilo je preko 4.000 predstavnika iz 80 zemalja koji su predstavili  svoje izume.

Veliku pažnju svojim prisustvom izavao je  Izraelac dr Šimon Ekhaus , suosnivač kompanije „Syneron“, naučnik koji je otkrio i patentirao IPL sisteme koji se danas koriste u čitavom svijetu.

 

 

Njegova kompanija specijalizovana je za proizvodnju medicinsko-estetskih sistema koji rade na principu potpuno nove, inovativne i moćne ELOS tehnologije, koja je superiornija u odnosu na sve druge konvencionalne lasere i IPL aparate.

 

 

Ekskluzivno za portal RTCG  dr Šimon Ekhaus otkriva kako je došao na ideju da stvori tako moćnu tehnologiju.

„Svoj naučno istraživacki rad počeo sam u izraelskoj korporaciji  „Rafael Advanced Defense Systems Ltd.  Bio sam naučnik, tačnije vođa tima  koji je izučavao laser i elektro optiku u vojne svrhe“, ističie dr Ekhaus.

Zaslužan je za razvoj lasera u vojne svrhe. Gotovo „neukrotiva“ moć lasera  uvela ga u svijet estetske medicine na čemu mu je zahvalan čiitav svijet.

„ Kao što znate ja sam izumio IPL, a to je postala veoma popularna tehnologija. Zinteresovala me upravo zbog svoje komplikovanosti i zbog toga što je bilo jako teško pronaći način da joj dam moć koju ima sada : da bude neinvazivna, a veoma korisna. Tako je nastala tehnologija ELOS. Ona radi na principu elektro-optičke sinergije. Električna energija je smanjena do stepena koji je potpuno siguran za sve tipove kože i kombinovana  je s usmjerenom bipolarnom radiofrekventnom energijom, koja nije zavisna od boje kože niti od boje ciljanog tkiva. Udruživanjem niskih stepena dvije energije, koje prije ELOS tehnologije nije bilo moguće, donijeli smo veću sigurnost liječenja, smanjila se mogućnost neželjenih učinaka, a tretmani su manje bolni. Ova moćna ELOS tehnologija ugrađena je u sve Syneronove lasere i IPL sisteme.“

Jedan od primjera funkcionisanja ELOS tehnologije u tremanima trajne epilacije mozete pogledati ovdje:

 

Čovjek koji je postavo kamen temeljac za tehnologiju neinvazivne estetske medicine, sa svojim timom konstruisao je brojne aparate bez kojih svoj rad ne može da zamisli svijet estetske medicine i dermatologije. Oni su, pored trajnog uklanjanja malja, specijalizovani za liječenje akni, ožiljaka, fibroma, za tretmane podmladjivanja, regulacije tjelesne težine, eliminaciju celulita itd. 

Dr  Ekhaus diplomu  inženjera fizike stekao je na izraelskom  "Technion" institutu za tehnologiju. Doktorirao je  fiziku na Univerziteu Kalifornia u Irvinu. Ima više od 20 registrovanih patenata, a objavio je više od 50 radova u vodećim referentnim  časopisima i  na konferencijama. Član je i Odbora direktora  „Technion-a“ izraelskog instituta za tehnologiju.

 

Dodatno objašnjenje:

Elos tehnologija osigurava sigurne, učinkovite tretmane sa dokazanim rezultatima.  Ova tehnologija nudi svjetlosne tretmane ali  jedine koji kombiniraju svjetlosnu i radio energiju osiguravajući  da su sve strukture u dlaci, koje uzrokuju rast, uništene.Trajna depilacija, trajno uklanjanje dlaka, uopšteno govoreći može biti definisano kao potpuno uništenje sposobnosti folikula dlake za proizvodnjom nove dlake. Kako bi se uništila sposobnost, folikul dlake mora biti zagrijan na 70 – 72 stepena Celzijusa više od 1 milisekundu. Jednom uništen folikul nije više u mogućnosti da proizvoditi dlake. Anagena faza ili stadijum aktivnog rasta dlake je najučinkovitiji period za trajno uklanjanje dlaka jer je dlaka u kontaktu s dermalnom papilom (koja je izvor hrane). U anagenoj fazi dlake prisutna je najveća koncentracija melanina pa je tako najlakše zagrijati dlaku do potrebne temperature.

Istoriju Elos tehnologije možete pogledati u priloženom videu:

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније