Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Objavila M.L.B [ B92.net ]

30. 08. 2017. 10:23   >>  09:52 2

PROBAJTE

Voćka koja jača imunitet

Ovi mirišljavi plodovi sadrže jedinstveni fitonutrijent, kao i neohlorogensku i hlorogensku kiselinu, koji pripadaju porodici fenola.

Šljive se nalaze na vrhu liste najjačih antioksidanasa, barem kada je riječ o voću. Najzdravije su kada se jedu svježe, ali ni u suvom ili kuvanom obliku ne gube mnogo na ljekovitosti.

Čak i sušene imaju dva puta više antioksidativnih svojstava od ostalog suvog voća, pa se preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Stručnjaci savjetuju da se dan započne kombinacijom isjeckanih šljiva, žitarica, jogurta i meda.

Ovi mirišljavi plodovi sadrže jedinstveni fitonutrijent, kao i neohlorogensku i hlorogensku kiselinu, koji pripadaju porodici fenola. Šljive su bogate vitaminom C i E, betakarotenom, kalijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem i dijetetskim vlaknima koja pomažu kod snižavanja holesterola u krvi i regulišu opstipaciju.

Ako imate dilemu pri kupovini, treba da znate da su čvrste, sa peteljkom i malo zamagljenom površinom najbolji izbor.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније