Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Objavio: I. P. ]

04. 08. 2018. 13:37   >>  13:22

RIJEŠENJE PROBLEMA

Čaj od ove biljke "ubija" loš zadah

Hemikalija koja đumbiru daje specifičan intenzivan ukus odlična je u borbi protiv lošeg zadaha, tvrde njemački istraživači sa Tehničkog univerziteta u Minhenu.

Dodali su da se ovaj moćni korijen može uzimati u obliku čaja ili na neki drugi način, te da je bitno da se nađe u ustima.

Radi se o gingerolu, sastojku koji ima sposobnost da stimuliše enzim zvani sulfhidril, a koji pak neutralizuje supstance u usnoj šupljini odgovorne za neugodan zadah.

Taj sastojak đumbira pojačava nivo enzima za 16 puta i to u svega nekoliko sekundi, prenosi Daily Mail.

Spojevi koji sadrže sumpor u hrani mogu biti razlog stvaranju halitoze (medicinski naziv za loš zadah), od koje, po nekim procjenama, pati četvrtina ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније