Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Beta ]

20. 08. 2018. 18:04 >> 17:46

ŠIROM EVROPE

Nagli porast broja slučajeva malih boginja

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je tokom prvih šest mjeseci 2018. godine naglo porastao broj slučajeva malih boginja u Evropi i da je umrlo najmanje 37 osoba oboljelih od morbila.

SZO navodi da je više od 41.000 slučajeva malih boginja prijavljeno Evropi tokom prve polovine godine, što je više nego u periodima od po 12 mjeseci u posljednjoj deceniji.

Prema podacima SZO, prethodno je sa 23.927 slučajeva u 2017. zabilježen najveći godišnji broj oboljelih, a godinu dana ranije svega 5.273.

Skoro polovina od ukupnog broja slučajeva, oko 23.000, zabilježen je u Ukrajini.

U Francuskoj, Gruziji, Grčkoj, Italiji, Rusiji i Srbiji bilo je po više od 1.000 slučajeva oboljelih od morbila.

Svjetska zdravstvena organizacija je pozvala države da poboljšaju nadzor i povećaju stopu imunizacije u cilju sprečavanja epidemije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније