Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ metro-portal.hr , Objavila: M.M.Lj. ]

26. 10. 2018. 08:30 >> 08:08
1

ZABLUDE

"Zdrave namirnice" koje to zapravo nijesu

U mnogim slučajevima mi sami učinimo zdravu hranu nezdravom.

 

U ovoj užurbanoj današnjici u koju smo svi upali, nije retkost da se skuva nešto "na brzaka" i to od "zdravih" namirnica koje ste kupili u prodavnici... Ali, jeste li stvarno napravili zdrav obrok?

Za sljedećih 5 namirnica vjerujemo da su zdrave, a zapravo u većini slučajeva nisu i zbog njih možemo nesvjesno da unesemo i do 1.000 više!

Energetske pločice

Sigurno pomažu ako vam nedostaje energije, ali i viška kalorija - posebno ako odaberete one s dodatkom čokolade, sirupa ili šećera. Najsigurnije energetske pločice možete da naprave sami kod kuće i tako kontrolišete sastojke.

Gotove salate

Nisu sve iste, a one koje su već gotove za jelo često sadrže nepotrebne kalorije i nezdrave masnoće, zahvaljujući dodacima poput majoneza, ulja i ostalih sastojaka.

Smuti

Osnova smutija su voće i mlijeko i oni mogu samo da prijaju zdravlju. Ali, duple porcije, dodaci poput sirupa ili sladoleda ovom napitku dodaju dosta kalorija.

Smrznuti jogurt

Čini se kao zdraviji izbor od sladoleda, ali ako imamo na umu da su porcije velike i obično sadrže dodatke poput čokoladica ili karamele, jasno vam je da ova poslastica i nije toliko zdrava kao što mislimo.

Sosevi za tjesteninu

Istina, paradajz je pun antioksidansa koji čuvaju zdravlje organizma tako što se bore protiv uticaja slobodnih radikala koji utiču na pojavu raznih bolesti - od gojaznosti do malignih oboljenja. Ipak, kada je u pitanju konzervisana verzija, dodaju se šećeri, konzervansi i pojačivači ukusa, pa on više i nije toliko zdrav.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније