Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Objavila: M.M.Lj. ]

09. 11. 2018. 08:40 >> 08:20

LJEPOTA I ZDRAVLJE

Ljute paprike i cimet za vitku liniju

Naučnici su otkrili da ekstrakt cimeta znatno povećava potrošnju energije kod muškaraca.

 

Poznato je da je pretilost rezultat neravnoteže između energetskog unosa i potrošnje energije. Samim tim, veća potrošnja energije do koje se dolazi vježbanjem ili manji energetski unos kao rezultat dijete, pomažu u sprečavanju debljanja. Metaboličkim procesom oksidacije tijelo mast pretvara u energiju.

Naučnici su otkrili da ekstrakt cimeta znatno povećava potrošnju energije kod muškaraca, odnosno da i ekstrakt cimeta i ekstrakt čili papričice znatno podižu nivo oksidacije masnoća u organizmu.

Dobri su i kisjeli feferoni kao i ljutenica, jer ljuta hrana grije iznutra. Sem toga, zaljućena hrana dobra je za vitku liniju zahvaljujući kapsaicinu koji ubrzava proces varenja i krvotok. Kapsaicin je sastojak koji papriku (feferone) čini ljutom. On može da ubrza metabolizam i da istovremeno ublaži osjećaj gladi. Istraživanja su pokazala da samo jedna papričica sa oko 30 miligrama kapsaicina može da ubrza metabolizam za 23 procenata.

Ako ne možete da podnesete ljutinu, papričicu isjeckajte i dodajte malu količinu u hranu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније