Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Objavio: I. P. ]

04. 03. 2019. 08:22   >>  07:49

SAVJETI ZA PUŠAČE

Ove namirnice čiste tijelo od nikotina

Brz i zdrav način da pušači očiste tijelo od nikotina jeste da jedu što više zdravih namirnica. Ukoliko se redovno konzumiraju, šargarepa, zeleni čaj, spanać, kivi, limun i pomorandža, brokoli, karfiol, prokelj i kupus, mogu da pomognu da se iz tijela izbace štetni produkti cigareta.

Zeleni čaj 

Pušenjem tijelo gubi potrebnu tečnost i organizam mnogo brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode (dva litra vode sa kašičicom narendanog đumbira, jednim krastavcem, limunom i 12 listića nane, i zelenog čaja prepunog antioksidanata) ispraće nikotin iz tijela. 

Šargarepa 

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li da se riješite ove ružne nuspojave pušenja, jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Šargarepu iscijedite u sokovniku pomiješanu s jabukom i limunom ili je stavite u salatu. 

Spanać 

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže tijelu da se riješi nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću. 

Brokoli, prokelj i kupus 

Osim što ovo povrće sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u sistemu za varenje, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste tijelo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove kvalitete. 

Kivi, limun i pomorandža 

Osim vode, nikotin iz tijela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade. Sok od pomorandže hidratizuje tijelo, obezbjeđuje mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscijedite dvije pomorandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније