Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Radiosarajevo.ba, objavila B.B. ]

15. 04. 2019. 10:37   >>  10:38

ZBOG GLOBALNOG ZAGRIJAVANJA

Evropi prijete tropske bolesti

U Evropi će se pojaviti bolesti koje do sada nijesu postojale - upozorili su stručnjaci na konferenciji koja je juče održana u Amsterdamu, piše Gardian.

Prije svega se to odnosi na tropske bolesti kao što su lišmanioza, encefalitis i Denga groznica poznata kao kostolomna groznica.

Uzrok je globalno zagrijavanje.

Čak i sjevernim dijelovima Starog kontinenta prijeti pojava ovih bolesti.

Zato je naglašena potreba za preduzimanjem odgovarajućih mjera kako bi se globalno zagrijavanje zaustavilo.

Kako navodi Gardian, klimatske promjene su doprinijele da se komarci, krpelji i drugi insekti mogu nekontrolirano množiti i širiti na prostoru cijele Evrope.

Klima na Mediteranu se toliko promijenila da je sada postala djelimično tropskom, a dokaz za to je i potpuna adaptacija tigrastog komarca na evropske krajeve koji su im do sada bili prehladni, objasnili su naučnici.

Kao mjere za suzbijanje ovakvih bolesti su navedeni uspostava kvalitetnijeg nadzora i prevencije, te rano upozorenje na mogućnost epidemije, piše Gardian.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније