Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: B92 ]

06. 08. 2020. 12:19 >> 12:21
6

UV FAKTOR

Sve prednosti i koristi brade kod muškaraca

Već nekoliko godina brade su u modi i to ne bilo kakve nego one njegovane i pomno uređene.

Postoje dokazi da su se brade razvile upravo kako bi muškarcima pomogle da lakše osvoje partnerku, ali osim te uloge, brade imaju zdravstvene koristi.

Priroda je muškarcima podarila moćan štit koji žene nemaju - riječ je o bradi. Ona muškarce štiti od opekotina, sunca, alergena i bora. Ali, samo ako se redovito čisti i neguje. Brada znatno doprinosi da muškarac izgleda dominantnije i ozbiljnije.

Prva prednost brade jeste UV faktor.

Istraživanja pokazuju da brada zaustavlja čak 95 odsto štetnih zračenja, zavisno od gustine dlake. Kako bi izvukli najbolje od svoje brade muškarci bi trebalo da bradu pravilno njeguju, što mogu sami ili se prepustiti rukama frizera.

Dlaka brade ima čvrsti i gusti korijen koji služi kao odlična potpora tkivu kože što znači da muškarci imaju manje bora nego žene.

Brada ih štiti i od ostalih spoljnih uticaja, poput hladnoće ili topline, što takođe doprinosi manjem stvaranju bora. Mladolik izgled garantuje i činjenica da ljeti uvijek imaju UV zaštitu na sebi, i to u obliku brade.

Ako je brada gusta, posebno na vratu, ona grije i štiti od ledenog zraka, stoga može spriječiti bol u grlu i prehlade. Brkovi pak štite od alergija tako što blokiraju ulaz alergena u nos stoga su pluća bolje zaštićena od potencijalno opasnih čestica.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније