Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Klix ]

02. 08. 2021. 11:03   >>  11:04

NIJE SLADOLED

Hrana koja pomaže da se rashladite ljeti

Hrana koju konzumirate igra veliku ulogu u kontrolisanju vaše tjelesne temperature, odnosno pomaže u borbi koju organizam vodi sa visokim temperaturama vazduha. Predlažemo nekoliko namirnica koje će vam olakšati vrele ljetne dane.

Iako biste na topao ljetni dan najradije kupili sladoled i hladno gazirano piće, stručnjaci savjetuju da ipak krenete u drugom pravcu.

Određena hrana vas može dodatno zagrijati, neke namirnice uopšte neće imati efekat na vaš organizam, a tu su i one koje vas mogu rashladiti. U pitanju je hrana koja sadrži velike količine vode, poput krastavaca, pa je samim time savršena u rashlađivanju organizma.

Dakle, ako želite da rashladite organizam - u ishranu ubacite: krastavce, jagode, lubenicu, tikvice, ananas, mango, paprike, narandže, kupus salatu i celer.

Profesor Peter Poortvliet sa Univerziteta Queensland tvrdi kako sladoled nije poslastica koju bi trebalo konzumirati ljeti.

Kroz svoja istraživanja došao je do zaključka kako je organizmu potrebno mnogo vremena da svari sladoled, zbog čega se kroz napor dodatno zagrijava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније