Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Klix [ I. P. ]

24. 01. 2022. 08:30 >> 08:31

DILEMA

Jesu li kokice jedne od najzdravijih grickalica?

Kokice su jedna od najpopularnijih grickalica. Međutim, česta je dilema da li su kokice zaista jedna od najzdravijih grickalica?


Kokice zaista jesu odličan izbor za grickanje ako ne želite unijeti puno kalorija i masnoća. Dobra vijest je da sadrže puno vlakana zbog kojih ćete duže osjećati sitost i zahvaljujući kojima će proces probavljanja hrane biti bolji, "lagane" su za želudac i nemaju puno kalorija.

Ipak, sve dobre strane mogu se uništiti u trenu ako ih pripremate na pogrešan način.

Ne biste ih trebali pripremati u mikrotalasnoj jer ta pakovanja sadrže veliku količinu soli i masnoće, pa ćete ih u trenu pretvoriti u masnu i kaloričnu grickalicu koja sigurno nije dobra za održavanje kilograma niti za čestu konzumaciju.

Osim toga, kesica u kojoj se nalaze sadrži perfluorooktansku kiselinu koja je jako štetna za zdravlje, piše u saopštenju objavljenom na službenim stranicama Američke agencije za hranu i lijekove, FDA.

Ta materija služi za zadržavanje masnoće unutar kesice, a testiranja na životinjama takođe su pokazala da povećava rizik od raka jetre, testisa i gušterače kod njih.

Još jedna informacija koja bi vas mogla zgroziti je da sadrže masnoće za cijeli jedan dan! Koristi se palmino ulje koje je, odavno je poznato, najštetnije - povećava holesterol i ugrožava zdravlje srca. Neke kesice sadrže od 4 do 6 grama masti, što je između 20 i 30 posto dnevne vrijednosti hranjivih sastojaka u samo jednoj porciji, kao i sva masnoća koju bi trebali unijeti kroz cijeli dan. Uz to, sadrže ogromnu količinu soli.

Takođe, izbjegavajte kokice u bioskopu - samo jedna mjerica ima otprilike 1.160 kalorija, a količina masti dovoljna je za čak tri dana!

Kako ih onda jesti? Stručnjaci kažu da bi najbolje bilo ispeći kukuruz kokičar u loncu s malom količinom ulja i na kraju ih malo posoliti ili u aparatu za kokice koji ih peče na vazduh.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније