Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

25. 02. 2013. 12:13   >>  12:08 1

SJEDENJE RIZIČNO

Advokati i sudije najpodložniji gojenju

Sjedenje i stres najsnažniji su okidači za debljinu, a najnovije istraživanje pokazalo da su tome najizloženije sudije, advokati i turistički agenti.

 

 

 

 

Kompanija "Haris Interaktiv" (Harris Interactive) anketirala je više od 5.700 zaposlenih u različitim kompanijama na različitim funkcijama.

Oko četvrtine ispitanika svoj posao je okarakterisao kao glavni uzročnik za nakupljanje masnog tkiva, dok je tek 16 odsto ispitanika reklo da je zbog posla izgubilo na težini.

Nakupljena kilaža, smatraju oni koji su se udebljali, rezultat je pretjeranog sjedenja, premalo kretanja, stresa, ali i loše i brze hrane.

Takođe se lako debljaju i radnici u socijalnim službama, učitelji, umjetnici, dizajneri, arhitekte, administrativni službenici, fizičari, policajci i vatrogasci.

Stručnjaci upozoravaju one koji su osam sati prikovani za stolicu da bi posebno trebalo da paze na to kako se hrane na poslu i naglašavaju da je izuzetno važno kretanje poslije posla. (novimagazin)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније