Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

28. 04. 2014. 11:17 >> 11:16

ŠAKA DOVOLJNA

Zašto su bademi savršeni za dijetu?

Šaka badema dnevno može biti savršena užina koja će vas sačuvati i od bolesti.

Ovaj visokoproteinski obrok, potiskuje i zavarava apetiti i odličan je za zdravlje srca, piše Dejli MejliBademi su prepuni monozasićenih masti i vitamina E koji štiti od loših uticaja UV zraka i Alchajmera, tvrdi čak 6 studija nedavno predstavljenih Društvu nutricionista San Dijega. 

Za one sa rizikom za dijabetes, bademi na dnevnom nivou regulišu nivoe glukoze u krvi. Oni su takođe bogati mineralima koji pomažu da naše kosti budu jake, magnezijum se važan za mišiće, ali i nerve i reguliše krvni pritisak. 

Za kožu tu je grupa flavonoida koji su antioksidansi i poboljšavaju efekat vitamina E zbog koga izgledamo mladoliko. Jedna od pomenutih studija, koju je vodio dr Kerol O`Nil sa Univerziteta Luizijana gdje je na impresivnom uzorku od 24.808 odraslih utvrđeno da sa redovnim unošenjem badema dolazi do poboljšanja našeg psihološkog stanja. 

Zanimljivo je da se umjerenim konzumiranjem badema, učesnici studije se nijesu gojili. Dijeta sa bademima, nakon šest nedjelja, smanjila je masu oko stomaka i količinu sala. 

Preliminarni rezultati tvrde da grickanje badema smanujuje količinu masti u tijelu što dovodi do smanjenja rizika od metaboličkog sindroma čime se, automatski, smanjuje šansa za srčane bolesti, šlog i ostale bolesti krvnih sudova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније