Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ B 92 ]

24. 07. 2014. 13:03 >> 19:06

FENOMEN

Indijskom dječaku izvadili 232 zuba

Ljekari u Indiji izvadili su sedamnaestogodišnjem dječaku 232 zuba iz usta tokom sedmočasovne operacije.

 

Ašik Gavai je doveden s otokom u vilici, rekao je doktor Sunada Diver koji je na čelu Mumbajske stomatološke klinike, piše Bi-bi-si.

Tinejdžer je poslednjih osamnaest mjeseci putovao od grada do grada, pošto ljekari iz njegovog sela nijesu uspjeli da pronađu uzrok bolova i otoka.

Ljekari su njegov slučaj opisali kao vrlo rijedak i praktično svjetski rekord.

„Ašikov slučaj je vrsta benignog tumora gdje desni stvaraju višak zuba. U početku nijesmo mogli da ih izvadimo pa smo koristili dleto i čekić. Kako smo ga otvorili, mali zub je počeo da izlazi, i tako jedan po jedan. U početku smo ih skupljali, izgledali su kao mali bijeli biseri, a onda smo se umorili. Izbrojali smo 232 zuba ", naveo je Diver.

U operaciji su učestvovala dva hirurga i dva asistenta. Ašik sada ima 28 zuba. Njegovo stanje se opisuje kao veoma rijetko a ljekari koji su radili operaciju kažu da posljednjih 30 godina nije viđen takav slučaj.

Do sada su slični slučajevi otkriveni u gornjoj vilici i maksimum je bio 37 zuba dok je kod Ašika sve smješteno u donjoj vilici a broj zuba je nadmašio sve dosadašnje.

Ašikov otac je za "Mumbaj Miror" rekao da se zabrinuo da je u pitanju rak, pošto se njegov sin žalio na bol posljednjih mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније