Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

28. 07. 2014. 18:23 >> 18:23

DŽENIFER NIKOL LI

Od gojazne mame do fitnes modela

Fitnes model Dženifer Nikol Li izgradila je karijeru i zaradila milione zahvaljujući zategnutom tijelu kojim je inspirisala brojne ljude širom svijeta da krenu njenim stopama. Put do savršenog tijela te 39-godišnjakinje nije bio ni malo lak. Majka dva dječaka imala je čak 90 kilograma poslije drugog porođaja. Napornim radom, smršala je 30 kilograma.

Dženifer je osvajala brojne nagrade na fitnes takmičenjima. U intervjuu za "Fox news", otkrila je da njen uspjeh nije došao preko noći i da joj je najteže bilo da se riješi izgovora.

"Riješila sam da se otarasim svih izgovora i da budem iskrena prema sebi. "Nemam dovoljno vremena" ili "skupo je hraniti se zdravo"  postali su prošlost. Takođe mi je bilo teško da shvatim da je potrebno vrijeme da bih vidjela rezultate, jer sam sve htjela sada i odmah", otkriva Dženifer.

Ona živi u Majamiju i pojavila se na preko 40 naslovnica magazina. Ono što ju je najviše motivisalo bilo je to što joj se "smučilo" da bude gojazna, pogotovo jer je imala dvoje dkece o kojima je trebalo brinuti.

" Kada sam postala mama, smučilo mi se da budem gojazna i da nemam energiju. Obećala sam sebi da ću naučiti sve o fitnesu i pravilnoj ishrani i da ću postati ozbiljan sportista i model", ispričala je Nikol.

Sada je jedan od najpoznatijih fitnes gurua i objavila je nekoliko knjiga, liniju donjeg veša i DVD snimke sa vježbama. Nikol je bila i gost kod čuvene "Opre" gdje je savetovala sve žene i mame da se fokusiraju na to da budu uporne i motivisane, a ne da se stalno ogledaju i razmišljaju o svom izgledu.

"Mi majke smo stalno fokusirane na to da se brinemo o drugima, ali moramo da nađemo način da vratimo i sebe na listu prioriteta", savjetuje Dženifer Nikol.

Kada je počela sa gubljenjem kilograma, Dženifer se više fokusirala na izgradnju mišićne mase, a ne toliko na gubljenje masnoće.

"Žene, pogotovo majke, moraju da budu svjesne svog zdravstvenog stanja i svoje mentalne, emotivne i fizičke snage. Da biste bili fit, to ne znači da treba da budete mršavi. Ali, ako ste snažni, znači da ste i zdravi i fit",  tvrdi ona.

Nikol tvrdi da je uobičajeno kod žena da zadaju sebi nerealne ciljeve, koje kasnije ne mogu da ostvare. Njen metod treniranja, koji se još zove "JNL fuzija", fokusira se na vježbe koje većina nas može da uradi.

Ta uspješna biznismenka je i personalni trener i sa svojim klijentima radi šest krugova od tri seta vejžbi snage koje traju 30 sekundi, a posle kojih odmah slijedi 30 sekundi kardio vežbi. Tako se podstiče metabolizam da se intenzivno ubrzava i usporava, čime se jako brzo sagorijevaju masti.

"Savetujem ženama da rade više vežbi snage, a ne toliko kardio vježbi, jer je dobar tonus mišića zapravo izvor mladosti - objasnila je Dženifer.

 

(Blic)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније