Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

01. 08. 2014. 22:47 >> 22:48

OPREZ!

Zdravlje trpi zbog promjenljivog vremena

Skoro se svi žale da se zbog nestabilnog vremena osećaju pospano i umorno. Nagle i velike promjene zaista utiču na zdravlje, ukazuju stručnjaci, naročito kod onih sa hroničnim oboljenjima.

„Sve promjene najviše utiču na hronične bolesnike. Na osjetljive populacione grupe, prije svega one koji boluju od kardiovaskularnih i respiratornih oboljenja“, ističu stručnjaci.

Prema njihovim riječima, temperaturni skokovi i padovi utiču na one koji imaju problema sa cirkulacijom, zato što po toplom vremenu dolazi do naglog širenja krvnih sudova, opet kada naglo zahladni javlja se suženje krvnih sudova i slabiji protok krvi.

Takođe, pri povećanoj količini vlage probleme mogu imati osobe sa hroničnim respiratornim oboljenjima, prije svega oni sa opstruktivnom bolešću pluća i astmatičari.

U zavisnosti od toga da li su vremenske promjene donijele i neke alergene, koji su u ljetnjem periodu česti, pažnju moraju da obrate i oni kojima muke zadaju alergije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније