Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

02. 08. 2014. 09:36 >> 09:38

AUSTRIJA

Šamar kao vaspitna mjera?

Iako je za Austrijance "zdrava šljaga" opšte neprihvatljiva, što potvrđuje 44 odsto anketiranih, za 27 odsto je šamar prihvatljiva vaspitna mjera.

Analiza podataka ankete je pokazala da je spremnost za tjelesno kažnjavanje u različitim djelovima stanovništva različito zastupljena. 

Iako se uzorak smatra premalim, budući da su aketirane 603 osobe, analiza je pokazala određene trendove. Tako na primjer birači stranke Zeleni odbijaju šamar kao vaspitnu mjeru u vidno većoj mjeri nego što to recimo čine birači Slobodarske stranke (FPO). 

Birači Slobodaraca, kako je pokazala anketa, smatraju šamar u većoj mjeri prijvatljivim, budući da se gotovo svaki drugi birač izjasnio tako. 

Pokazalo se i da što je osoba obrazovanija, to manje ima razumijevanja za ovakav vid vaspitavanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније