Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

22. 10. 2014. 12:43 >> 12:41

IPAK SU ZDRAVE

Nepravedno "optužene" namirnice

Možda su ih osudili sa svih strana i optužene su da goje, ali u nastavku možete pogledati koje su to namirnice nepravedno na lošem glasu, čak i kada se konzumiraju u umjerenim količinama

 

Puter 

Ne savjetujemo vam da stomak “natovarite” maslacem, ali stručnjaci tvrde da zasićene masti koje prirodno nastaju, poput onih u maslacu, zapravo mogu da imaju pozitivno dejstvo na tijelo, pogotovo u poređenju s obrađenim mastima koje se nalaze u margarinu. 

Sir 

Isto kao i maslac, i sir sadrži mnoštvo zasićenih masti i kalorija. Istovremeno je dobar izvor nutrijenata kao što su kalcijum, vitamin A, B12, cink i fosfor. Takođe sadrži i konjugovanu masnu kisjelinu, životinjski protein koji je povezan s prevencijom raka. 

Čokoladno i obično mlijeko 

Čaša čokoladnog mlijeka ima savršen odnos ugljenih hidrata i proteina (3:1) i odlično je za konzumiranje nakon vježbanja zbog kalcijuma i natrijuma. Još je bolje ako možete da napravite čokoladno mlijeko od crne čokolade. 

Kafa 

Ne samo da podiže nivo energije i koncentracije već su nedavna istraživanja pokazala da pomaže u zaštiti od dijabetesa i Alchajmerove bolesti. Naravno, to važi samo ako ne pretjerate sa šećerom ili pijete više od 3 šoljice dnevno jer kao nuspojava mogu da se jave anksioznost i nesanica. 

Banane 

Iako važi mišljenje da debljaju, banane nekada mogu da pomognu i kada držite dijetu. Bogate su kalijumom, antioksidansima, vitaminom C i vlaknima. Banane takođe podižu nivo dopamina, neurotransmitera zaslužnog za dobro raspoloženje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније