Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

18. 11. 2014. 16:15 >> 16:16

AMERIČKI NAUČNICI

Sve veći broj oboljelih od Alchajmera

Broj osoba s Alchajmerovom bolešću će do 2050. godine biti više nego udvostručen, pokazuju podaci prikupljeni u Americi, pri čemu naučnici Univerziteta Južna Kalifornija dodaju da je glavni uzrok toga povećanje broja osoba starije životne dobi.

 

Istovremeno, godišnji troškovi nege osoba s Alchajmerovom bolešću povećaće se sa sadašnjih 307 milijardi na 1.500 milijardi dolara.

Takođe se očekuje da će prosječni godišnji trošak po pacijentu s Alchajmerovom bolešću biti dvostruko veći od sadašnjih 71.000 dolara, piše "Forum for Health Economics and Policy".

Trenutno je 14 odsto američke populacije starije od 65 godina, a do 2050. godine će u tim godinama biti 21 odsto Amerikanaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније