Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

21. 04. 2015. 11:01   >>  10:54 2

PET NAČINA

Ovo se dešava kad izbacite šećer

Ako planirate da iz ishrane u potpunosti izbacite šećer, to će se na vaš organizam odraziti na pet načina.

 

 

1) IMAĆETE VIŠE ENERGIJE

Kad nam ponestane energije, najčešće taj manjak nadoknađujemo energetskim pićima ili unosom kofeina. I to je pogrešno, bez tih načina, bogatih šećerom, imali bismo više energije.

Preciznije, kad unesemo šećer u naš organizma, slabimo njegove mogućnosti da energiju očuva na visokom novou. Bez uživanja u šećeru nećemo doživljavati njegove skokove  u tijelu i popodnevni umor neće biti naša briga.

2) SMRŠAĆETE

Kad jedemo šećer, to čini da šećer želimo sve više. Moramo da se suočimo sa jednom činjenicom, najveće količine šećera dolaze iz hrane bogate mastima i ugljenim hidratima.

Takve namirnice su prerađene i sadrže mnoge neželjene sastojke. Kad izbacimo šećer sa našeg jelovnika, naše tijelo oslobađamo dodanih kalorija. To čini i da ne osjećamo konstantnu glad, i počinjemo da gubimo kilograme.

3) IMAĆETE BOLJE VARENJE

Preporuke stručnjaka govore o tome da dnevno moramo da unosimo što više vlakana na dnevnoj bazi, a da hranu tešku za stomak i varenje treba da svedemo na minimum. 

Kad se oslobodimo šećera, funkcionisanje organa za varenje odvijaće se bez problema.

4) VREMENOM ĆE SE SMANJITI VAŠA ŽELJA ZA ŠEĆEROM

I kao što smo već rekli, jedna kockica šećera rađa želju za narednom i ta želja teško prestaje. Jednom kad prestanemo da konzumiramo šećer, smanjićemo tu želju. Ako nekim slučajem, poslije "raskida sa šećerom" pojedete pitu ili kolač, bićete iznenađenje koliko su te namirnice zapravo slatke.

5) IMAĆETE ZDRAVIJU KOŽU

Imate bubuljice i neprivlačan ten iako koristite prave kozmetičke preparate i brinete o svojoj koži? Možda je problem u šećeru. Iskustva mnogih ljudi govore da se izgled njihove kože poboljšao nakon što su se rešili šećera.

Svjetska zdravstvena organizacija predlaže da unos šećera na dan bude pet odsto dnevnih kalorija. Amerikanci dnevno unose u prosjeku pet grama dnevno.

Da biste se navikli na jelovnik bez šećera, biće vam dovoljne tri nedjelje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније