Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

24. 05. 2015. 13:41 >> 13:33
1

PROTIV UMORA

Crna čokolada za bolju koncentraciju

Istraživači Univerziteta Sjeverna Karolina su otkrili da se povećavaju pažnja i koncentracija ako se tokom dana pojede malo čokolade sa visokim sadržajem kakaoa.

 

U istraživanju je učestvovalo 122 osoba, uzrasta od 18 do 25 godina, čija je aktivnost mozga mjerena poslije konzumiranja različitih vrsta čokolada, a najbolje rezultate dala je čokolada koja sadrži oko 60 odsto kakaoa, piše portal "Vitamini".

Većina ljudi baš oko podneva osjeća umor i ne može da se koncentriše, a to se najviše odnosi na zaposlene i studente.

Međutim, prema riječima istraživača Lerija Stivensa, tamna čokolada koja sadrži oko 60 odsto kakaoa dala je odlične rezultate baš po pitanju jačanja koncentracije.

"Osim što pomaže koncentraciji, tamna čokolada je bogata antioksidansima i materijama koje pomažu smanjenju rizika od srčanog udara", istakao je Stivens.

Ranija istraživanja su pokazala da kockica tamne čokolada smanjuje rizik od dijabetesa, pa tako osobe koje su šest puta sedmično konzumirale čokoladu su smanjile rizik od dijabetesa za čak 34 odsto u poređenju s onima koji su jednu kockicu jeli jednom do četiri puta mjesečno.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније