Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

22. 04. 2013. 23:30   >>  23:30

ZDRAV ŽIVOT

U čemu griješimo pokušavajući da smršamo?

Ukoliko želite da postignete, ali i da zadržite željenu težinu i liniju, vrijeme je da promijenite životni stil.Ono što je neophodno da biste postigli željeni cilj je da izbjegavate nezdrave namirnice, svakodnevno vježbate i spavate dovoljno.

Mnoge djevojke griješe pokušavajući da na brzinu izgube kilograme, a mi vas savjetujemo koji su to načini mršavljenja koji ne funkcionišu.


Greška br.1: Izgladnjivanje

Najgora, ali i najčešća greška kojom želiš doći do vitkosti je izgladnjivanje. Zapravo se radi o mučenju mišićnog tkiva i cijelog tijela koje može rezultirati raznim promjenama u metabolizmu, stoga nije isključeno da ćeš čak nabaciti koji kilogram viška. Svi doktori i stručnjaci s razlogom ponavljaju: ekstremne dijete loše su za zdravlje i neizvedivo ih je održati na duge staze.

Greška br.2: Tablete, šejkovi i razni preparati za mršavljenje

Koliko god imali dobru reklamu, atraktivnu prodavačicu koja i sama koristi magičan preparat i odlične preporuke od korisnika, nažalost, još ne postoji čarobna tableta/šejk/prah koja bi nam svima skratila muke. Stoga, sljedeći put umjesto slim tablete kupi kilogram jabuka - isplativije je i učinkovitije.



Greška br.3:  Razni načini ne-vježbanja

Prijateljica ti je rekla kako je skinula 2 cm u struku samo svakodnevnim odlaskom u saunu? Razmisli dvaput prije nego odlučiš isprobati tu metodu jer višesatno znojenje u sauni ili umatanje u plastičnu foliju neće te osloboditi masnih naslaga. Znojenje je dobar pokazatelj, ali samo ako se radi o znojenju nastalim od vježbanja, a ne izležavanje u sauni.


 

Greška br.4: Jednolična ishrana

Vjerovatno si čula za dijetu koja preporučuje unos samo određene hrane u tijelo, npr. Jabuka. Većina ljudi vjeruje da će im jednolična ishrana pomoći u postizanju ciljne težine, no dogodiće se upravo suprotno. Naučne studije pokazale su da za najkonzistentniji gubitak kilograma i programe održavanja željene težine valja kombinovati pravilnu i redovnu vježbu sa zdravom ishranom. Isključiš li jedno od toga vjerovatno ćeš kroz određeni period podbaciti.

 

Izvor: Index.hr
  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније