Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: N1, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 01. 2020. 23:43   >>  23:36

MOĆ DRUŠTVENIH MREŽA

Knjižara nije prodala nijednu knjigu, a onda se desio retvit

Mala nezavisna knjižara Petersfild iz Hempšira u Engleskoj u utorak nije prodala nijednu knjigu, prvi put u 100 godina poslovanja, ali preokret je donijela objava na Tviteru.

Na zvaničnom Tviter profilu knjižare objavljena je fotografija praznih hodnika s porukom da je to prvi dan u njihovoj istoriji da niko nije ušao u knjižaru.

Nakon nekoliko sati, Nil Gejmen, autor naučnofantastičnih romana retvitovao je ovu objavu milionima svojih pratilaca i - narudžbine su počele da stižu.

Prilično bijedan utorak za ovu knjižaru koja se bavi prodajom antikvitetnih i polovnih knjiga, pretvorio se u dan s odličnom zaradom. Zaradili su više od 1.000 funti i zapratilo ih je više od 1.100 korisnika Tvitera samo zbog jednog retvita.

"Zaista smo dirnuti. Ljudi su jako ljubazni i njihova djela zaista prave promjene. Postoje loši dani, ali ovo je bio jedan od onih dana koji je za nas potpuno neobičan. Nijednu knjigu nismo prodali. Niko nije želio da izađe iz svog doma zbog oluje", istakao je radnik knjižare Robert Sansom.

Džon Vestvud (56), čija je porodica vlasnik knjižare, rekao je Gardijanu da nije vjerovao u moć društvenih medija jer je staromodan, ali kada ga je Robert nazvao i rekao šta se dogodilo, nije mogao da vjeruje.

Do srijede uveče, originalna objava retvitovana je više od 6.000 puta i lajkovana 11.000 puta.

Tada je na Tviter profil knjižare postavljena puno optimističnija objava: "Kakva noć! Potpuno smo zatečeni. Imamo 1.100 novih pratitelja. Primili smo mnoštvo internet narudžbina. Sandučić nam je pun, primili smo više od 300 poruka. Odgovorićemo svima u što kraćem roku."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније