Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

16. 02. 2019. 20:37   >>  20:06

FA KUP

Četvrtoligaš bez dovoljno snage za Siti

Fudbaleri Mančester Sitija su se plasirali u četvrtfinale FA kupa, pošto su u petoj rundi sa 4:1 na gostujućem terenu savladali Njuport Kaunti.

Njuport, velška ekipa iz Lige dva, četvrtog ranga britanskog fudbala, osvjetlala je obraz sebi i svojim navijačima protiv aktuelnog šampiona Premijer lige.

Velšani su u prvom poluvremenu sačuvali sopstvenu mrežu, imali su i nekoliko dobrih šansi, ali su u drugom poluvremenu slomljeni pred naletom favorizovanih Građana.

Odbranu Njuporta prvi je probio Liroj Sane u 51. minutu, poslije asistencije Gabrijela Žesusa, dok je brazilski ofanzivac i u 75. minutu dodao Filu Fodenu za gol i 2:0.

Ipak, Njuport je zasluženo stigao do gola i u petoj rundi FA kupa, pošto je mreže protivnika tresao i u svakoj prethodnoj. Heroj Njuporta postao je irski napadač Padrejg Amond, koji je savladao golmana Edersona u 88. minutu.

Međutim, Siti je već u sljedećem postigao novi pogodak za prednost od 3:1, pa je izostala bilo kakva neizvjesnost na kraju meča. Strijelac je ponov bio Fil Foden, dok je golu prethodio odličan dribling Liroja Sanea.

Konačan rezultat 4:1 postavio je Rijad Marez u 90+4. minutu udarcem iskosa sa lijeve strane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније