Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

17. 09. 2018. 22:01 >> 23:18
2

BLISTALI IVANOVIĆ I DUBLJEVIĆ

Važna pobjeda košarkaša u borbi za SP

Crnogorski košarkaši upisali su važnu pobjedu u borbi za mjesto na Svjetskom prvenstvu. "Crveni" su večeras u Nikšiću savladali Ukrajinu sa 90:84 (16:13, 29:27, 17:18, 28:26) u drugom kolu druge runde kvalifikacija.

Naši najbolji košarkaši odigrali su borben meč, imali su fanstastično šutersko veče u kojem su briljirali Nikola Ivanović i Bojan Dubljević. Njih dvojica zajedno su postigli 56 poena - plejmejker Budućnosti je postigao 30 poena, od čega pet trojki, a centar Valensije 4 poena manje uz 4 trojke.

To je prvi trijumf izabranika selektora Zvezdana Mitrovića u novoformiranoj I grupi, nakon što su na startu izgubili u Ankari od Turske 79:69.

Ukrajina je upisala prvi poraz, posije pobjede u prvom kolu u Kijevu protiv Španije 76:65.

Prvih 20 minuta meča proteklo je u potpunom egalu. Naša reprezentacija bila je bolja u prvoj četvrtini, da bi Ukrajinci preokrenuli na startu druge dionice nakon čega se borba rasplamsala.

Naša selekcija je odgovorila i nije dozvolila da se protivnik razigra. Ključnu ulogu imao je Dubljević koji je u finišu druge dionice vezao 11 poena, postigao tri uzastopne trojke i doveo naš tim do prednosti - 40:38, na manje od minut do kraja poluvremena.

Ivanović je na sjajan način završio poluvrijeme, trojkom sa pola terena uz zvuk sirene, koja je dala vjetar u leđa našem timu.

Na startu treće četvrtine "crveni" su napravili seriju od 10:0, od kada su konstatno bili u vođstvu.

Gorostasni NBA centri Ukrajine su zaustavljeni, a Ivanović i Dubljević su nastavili da vode našu selekciju do nove pobjede. Pomogli su im Aleksa Popović koji je sjajno odigrao u posljednje dvije dionice i postigao 12 poena i Nemanja Đurišić koji je meč završio sa 11.

U ukrajinskoj selekciji najbolji je bio Svjatislav Mihaluk sa 15 koševa.

Pobjede u I grupi ostvarili su i selekcije Španije i Turske.

Španija je u Madridu pobijedila Letoniju 85:82, dok je Turska u ljubljanskoj dvorani Stožice slavila protiv Slovenije 86:77.

Španija je vodeća na tabeli sa 15 bodova.

Bod manje ima Turska, Letonija je osvojila 13, a po bod manje Crna Gora i Ukrajina.

Crna Gora će u nastavku kvalifikacija, 29. novembra, biti gost Letonije, dok će tri dana kasnije biti domaćin Turskoj.

Najbolje tri reprezentacije iz grupe plasiraće se na Mundobasket.

TOK MEČA:

4. četvrtina:

Ivanović pogađa na startu posljednje dionice, da bi potom Aleksa Popović postigao trojku za najveću prednost Crne Gore na meču  - 64:58.

Nastavlja se serija naših, Ivanović pogađa trojku, a potom i zakucavanje Petra Ivanovića za sjajno otvaranje četvrtine i velikih plus 14 - 72:58.

Igraju "crveni" u sjajnom ritmu, dobre akcije Ivanovića, Dubljevića, Petra i Alekse Popovića i Đurišića drže Ukrajinu na distanci - 79:68 na 5 minuta do kraja.

Kontrolišu naši košarkaši zbivanja na terenu - 84:74 na 1:11 minuta do kraja utakmice.

Trojkom Mihaljuka Ukrajinci prilaze na pet poena razlike - 86:81 na 37 sekundi do kraja.

Kraj meča, Crna Gora upisala je četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Mundobasket!!!

3. četvrtina:

Petar Popović otvara treću dionicu, ali odmah uzvraća Len i veže 4 poena - 47:44. "Crveni održavaju predsnot poenima Petra i Alekse Popovića - 51:48 na polovini četvrtine.

Crna Gora lijepom serijom ponovo dolazi na plus 7 - 57:50 na 3 i po minuta do kraja dionice. Ukrajinci prekidaju našu seriju i trojkom smanjuju trojkom Džetera - 57:54.

U finišu četvrtine igra se koš za koš - 62:58 na 1:16 do kraja dionice.

Kraj trećeg dijela igre, naša selekcija održava prednost sa poluvrmena, imamo plus 4 - 62:58.

Crna Gora na poluvremenu ima plus 5 - 45:40.

Prvih 20 minuta meča proteklo je u potpunom egalu. Naša reprezentacija bila je bolja u prvom poluvremenu, da bi Ukrajinci preokrenuli na startu druge dionice nakon čega se borba rasplamsala.

Ključnu ulogu imao je Dubljević koji je u finišu druge dionice vezao 11 poena, postigao tri uzastopne trojke i doveo naš tim do prednosti - 40:38 na manje od minut do kraja poluvremena.

Centar Valensije je u prvih 20 minuta postigao 18 poena, a najefikasniji je bio Ivanović koji je ubacio 19.

2. četvrtina

Preokret Ukrajine na startu druge dionice, ali "crveni" brzo vraćaju prednost poenima Đurišića i Čarapića - 20:18.

Gosti ponovo dolaze do vođstva, trojka Gladira donosi Ukrajini 4 poena prednosti - 20:24 na 6:21 minuta do kraja poluvremena.

Trojkama Ivanovića i Dubljevića Crna Gora dolazi do novog izjednačenja 26:26. Odmah su viđene još dvije trojke, po jedna na obje strane. Pogodili su Ivanović i Mihalik- 29:29. 

Ukrajina kažnjava promašaje "crvenih" u finišu četvrtine, dva atraktivna zakucavanja Lena za za plus 6 - 29:35.

Dubljević pogađa tri vezana šuta za tri poena u pravom trenutku - 40:37 na 50 sekundi do odlaska na odmor. 

Ivanović diže publiku na noge, pogađa trojku sa pola terena uz zvuk sirene za  45:40.

1. četvrtina

Prve poene na utakmici postigli su "crveni" - Dubljević je pogodio za dva poena. Poslije srije promašaja na obje strane, Ukrajinci postižu svoje prve poene nakon nešto više od dva minuta igre - 2:2. Ivanović veže 7 poena uz prvu trojku na utakmici, međutim, Mihaljuk se razigrao - 7:8.

Dubljević i Ivanović sigurni sa linije slobodnih bacanja - 11:8, na manje od 4 minuta do kraja četvrtine.

Barović postiže svoje prve poene, a Ivanović završava sjajan solo prodor nakon dva promašaja za tri poena - 15:11.

Kraj prvog dijela igre, Crna Gora vodi 16:13.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније