Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

17. 09. 2018. 22:42   >>  23:20 15

MITROVIĆ NAKON POBJEDE

Presudilo veliko srce, hvala publici

Crnogorska košarkaška selekcija velikom pobjedom nad Ukrajinom sačuvala je dobre šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Selektor Zvezdan Mitrović, u izjavi za TVCG nakon meča, istakao je veliku borbenost njegovih igrača, ali i fantastičnu atmosferu u nikšićkoj dvorani.

"Hvala publici na ambijentu, hvala igračima koji su dokazali da veliko srce nekad može da nadnoknadi neke igračke i fizičke nedostatke, jer vidjeli ste protiv koga smo večeras igrali, protiv NBA atleta", kazao je Mitrović ocijenivši da je odluka da se u Nikšiću igraju mečevi reprezentacije bila pun pogodak.

Crna Gora će u nastavku kvalifikacija, 29. novembra, biti gost Letonije, dok će tri dana kasnije biti domaćin Turskoj.

"Nećemo nikoga siliti da dođe, ko se odazove naka odigra ovako pošteno. Ja sam im, kao selektor dosta zahvalan", naveo je Mitrović, dodajući da je zadovoljan igrom i u porazu od Turske prije tri dana u Ankari (69:79).

Junak pobjede bio je Nikola Ivanović koji je pogađao sa distance, bio siguran sa linije slobodnih bacanja i meč završio sa 30 poena.

"Izuzetno težak meč, posebno na fizičkom planu. Dozvolili smo dosta lakih poena u trećoj i četvrtoj četvrtini što je moglo da nas košta pobjede, ali na kraju odigrali smo dobru partiju. Očekivali smo da će biti teško, jer su njihovi bekovi dosta viši od naših, ali moramo biti zadovoljni", rekao je plejmejker podgoričke Budućnosti.

Bojan Dubljević, koji je ubacio 26 poena, bio je posebno motivisan u svom rodnom gradu.

"Poslije duigo godina sam se vratio kući da igram i osjećao sam se veoma ponosno. Ostvarili smo veliki uspjeh. Ušli smo u meč previše motivisani, ali smo se držali svo vrijeme i borili smo se lavovski. Pokazali smo da vrijedimo", poručio je centar španske Valensije.

Jedan od najmlađih košarkaša u našem timu, 21-godišnji Petar Popović želi da ekipa ostane na okupu u nastvaku kvalifikacija.

"Prvi prozor druge faze kvalifikacija smo završili uspješno. Dobili smo veoma jaku ekipu i nadam se da ćemo i dalje biti u ovom sastavu i da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo", naveo je Popović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније