Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Mina [ Objavio: O.Z. ]

16. 02. 2019. 20:47 >> 22:39
1

NORIS KOL MVP TURNIRA

Budućnost odbranila trofej u Kupu

Košarkaši Budućnost Volija peti put uzastopno pobjednici su Kupa Crne Gore.

Budućnost je večeras u Podgorici, u finalnom meču završnog turnira, savladala Sutjesku 85:71 (17:18, 26:11, 23:24 i 21:18) i 12. put osvojila trofej nacionalnog Kupa.

Podgorički tim ima i tri trofeja Kupa bivše Državne zajednice.

Budućnost je u finalni duel ušla nešto lošije. Sutjeska je uspjela da uspori ritam utakmice a na to se nadovezao loš šut Podgoričana za 2 poena , pa su Nikšićani vodili u većem dijelu prvog kvartala. Gotovo sve poene u tom periodu "Plavi" su postigli iza linije 6,75 metara pogodivši pet trojki. Gosti su nastavili i u drugoj četvrtini da pružaju odličan otpor ali je kvalitet košarkaša Budućnosti došao do izražaja. Serijom 18-1 Plavi su napravili značajniju razliku, u tim momentima istakao se Džekson sa 3 vezane trojke, i zaključili prvo poluvrijeme sa prednošću od 14 poena razlike.

U trećem kvartalu odlična odbrana i kontrola skoka omogućili su Budućnosti da bez većih problema održava prednost. Ekipa Sutjeske nije odustajala ali je razlika u kvalitetu bila očigledna i kako je vrijeme odmicalo sve je više dolazila do izražaja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Sead Šehović sa 16, Edvin Džekson ubacio je 15, Suad Šeghović dodao je 13, dok su sa po deset mečeva završili Noris Kol i Danilo Nikolić.

U nikšićkom timu najbolji je bio Nikola Pavlićević sa 28 poena. On je ujedno i najbolji strijelac završnog turnira.

Najkorisniji igrač turnira je Noris Kol.

Pobjednički pehar kapitenu Budućnosti Suadu Šehoviću uručio je predsjednik Košarkaškog saveza Veselin Barović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније