Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

09. 05. 2013. 19:40 >> 19:40

MADRID

Nišikori šokirao Federera

Japanac Kei Nišikori je eliminisao prošlogodišnjeg pobjednika Mastersa u Madridu Rodžera Federera sa 2:1 (6:4, 1:6, 6:2) poslije sat i 36 minuta igre.

Može se reći da je japanski teniser odigrao meč života i priredio drugo iznenađenje na Mastersu u Madridu poslije Grigora Dimitrova koji je eliminisao Novaka Đokovića.

U prvom setu viđen je samo jedan brejk, koji je i odlučio ko će osvojiti prvi set. Srećniji i spretniji je bio Nišikori, koji je u petom gemu uzeo servis Švajcarcu za 3:2, a potom sigurno  odigrao do kraja seta i poveo sa 1:0.

Federer je u narednom setu pregazio Keija i izjednačio rezultat na 1:1.

Iako su mnogo mislili da će Fedeks rutinski meč privesti kraju, Japanac je odigrao fenomenalno, skoro bez greške treći set. Koristio je greške Federera, poveo prvo sa 3:1, a potom u osmom gemu na servis Federera realizovao drugu meč loptu za trijumf od 2:1 i prolaz među osam najboljih.

Rafael Nadal je bez problema preskočio još jednu prepreku na putu ka finalu Mastersa u Madridu. Španac je u osmini finala bio bolji od Mihaila Južnjeg  2:0 (6:2, 6:3).

Nadal je rutinski dobio prvi dio igre nakon pola sata. Međutim, Južnji je u drugom setu pružio mnogo jači otpor. Poslije izgubljenog servisa u trećem gemu (2:1), Južnji je već u narednom mogao  da vrati stvari u egal, ali nije uspio.

Potom je u petom gemu spasio dve brejk lopte, a dobru igru je konačno naplatio u šestom gemu, kada je Nadalu uzeo servis za 3:3.

Ipak, posle brejka, Nadal je nivo igre podigao na veći nivo, rutinski uzeo naredna dva servis gema i dobio meč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније