Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Sportklub.rs ]

20. 09. 2018. 19:20 >> 19:15

LEJVER KUP

Federer i Đoković protiv Svijeta

Teniski turnir Lejver kup, u okviru kojeg će se tim Evrope suprotstaviti ekipi Svijeta, počinje sjutra u Čikagu.

Rodžer Federer će, kao i prošle godine, predvoditi Evropu, a sada će njegovi saigrači biti Novak Đoković, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, David Gofan, Kajl Edmund i kao zamjena Žeremi Šardi.

"Tim je na prvom mjestu. Uživam u ideji da smo tokom godine rivali, a to što ćemo ovog vikenda nastupiti kao ekipa je posebno uzbudljivo", rekao je Rodžer Federer na svečanosti prije početka turnira.

U timu Svijeta nastupiće Džon Izner, Kevin Anderson, Frensis Tiafo, Dijego Švarcman, Džek Sok, Nik Kirijos, i kao zamjena Nikolas Džeri.

Iako se turnir igra od petka do nedjelje, neki od igrača u Čikagu su još od ponedjeljka, čak i Džon Izner koji je prije samo nekoliko dana postao otac.

Kapiteni timova su Bjorn Borg i Tomas Enkvist za Evropu I Džon i Patrik Mekinro za Svijet. Posebnu pažnju navijača imao je Novak Đoković s obzirom na veliki broj srpskih državljana koji žive u Čikagu.

Tokom egzibicionog turnira koji nosi ime legendarnog tenisera biće odigrana po tri singl meča i jedan meč dublova svakog dana. Pobjednik je onaj ko prvi osvoji 13 poena - svaka pobjeda prvog dana donosi jedan, drugog dva, a trećeg tri poena.

Prošle godine  Lejver kup je donio dubl Federer - Rafael Nadal, a ove godine je moguć zajednički nastup Federera i Đokovića.

"Volio bih da igram sa Novakom, nadam se da i on isto razmišlja. Rješavamo to pitanje u hodu", rekao je Federer i dodao: “Kad ne možete da ih pobijedite, pridružite im se”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније