Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 10. 2019. 09:30   >>  09:31 3

IZVELI IGRE IZ BOKE KOTORSKE

Crnogorci iz Lovćenca na festivalu folklora u Novom Sadu

Pjesmama i narodnim igrama iz Boke Kotorske na Internacionalnom festivalu "Zov ravnice" u Novom Sadu predstavilo se Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo "Princeza Ksenija" iz Lovćenca.

Festival u organizaciji udruženja "Veliko kolo" održan je na Trgu slobode u Novom Sadu.

"U centru Novog Sada, tokom četiri dana festivala, predstavila su se brojna kulturno-umjetnička društva, plesni klubovi, horovi i muzičke grupe nastupilo više od 3.000 učesnika, iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji su promovisali folklornu baštinu i zaštitu kulturnog nasleđa", navodi se u saopštenju.

Cilj festivala, kako navode, je njegovanje narodnih tradicija prikazivanjem različitih kultura kroz igru, muziku i pjesmu i tradicionalne nošnje, ali i promovisanje rada i dostignuća mladih kulturnih stvaralaca.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније